(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het wordt een spannende week voor de Seriotica’s, die al bijna klaar zijn voor de oogst. Onze kweekdokter gaat namelijk een weekje op vakantie en laat zijn dames achter bij de oppas. Maar niet zonder de trichomen nog een keer goed te controleren om te kijken hoe ver de planten nu al zijn, na deze zesde week van de zichtbare bloeifase… 

Volgende week ben ik lekker op vakantie. Superleuk natuurlijk maar mijn Seriotica planten zijn ook bijna klaar. De twee snelste planten kan ik in principe nu al oogsten maar volgende week zou daar eigenlijk het perfecte moment voor zijn. De derde plant heeft de grootste toppen en die moet nog even, voor het goede. Maar aangezien ik er volgende week toch niet ben, heb ik besloten om de oogst een weekje uit te stellen. En dat is een heel mooi vooruitzicht, al zeg ik het zelf…

Een weekje bij de oppas

Ik doe het niet graag maar volgende week moet ik de dames dus wel een weekje alleen laten. Ze worden in de tussentijd verzorgd door een oppas maar die heeft niet per se verstand van wietplanten. Om het zo fool proof mogelijk te maken, zal ik het water twee dagen voor mijn vertrek verschonen. Dan weet ik namelijk zeker dat de pH-waarde stabiel is en de EC-waarde oké. De oppas hoeft dan eigenlijk alleen het waterreservoir gevuld te houden.

Het zal een mooie verrassing zijn denk ik, om te zien hoeveel dikker de grootste toppen nog geworden zijn als ik weer terug ben. Deze toppen hebben namelijk nog steeds veel witte bloeiharen en de calyxen zijn nog niet allemaal opgezwollen. Ze hebben de potentie om heel dik te worden denk ik, alleen hoop ik niet dat toprot gaat opspelen. De luchtvochtigheid is namelijk rond de 60% in de kweekkast, dus dat is een serieus risico. Fingers crossed…

Inzoomen

Natuurlijk heb ik deze week ook weer even goed op de trichomen ingezoomd om te kijken hoe ver die in de ontwikkeling zijn. De toppen die het verste zijn hebben ook verreweg de meeste trichomen en dikke resin trails. Deze dames zijn volgens mij typische washers, zoals Amerikanen dat noemen. Washers zijn wietplanten die veel opbrengst geven wanneer je er bubble hasj van gaat maken, als je ze gaat ‘wassen’ als het ware. Wietsoorten met enorm veel trichomen dus!

Deze ‘washer’ toppen zijn bij mij het verste in de ontwikkeling, en de trichomen hebben trouwens ook een hele mooie paarse kleur in hun steeltjes. Zo’n beetje alle trichomen zijn verder wittig van kleur, en ik zie hier en daar een enkele amberkleurige trichoom. Gelukkig nog niet te veel amberkleurige trichomen dus ik denk dat ze het nog wel een weekje zullen volhouden. Bij thuiskomst zullen ze waarschijnlijk wel veel amber trichomen hebben maar dat is dan maar zo.

De grootste toppen zijn nog wat minder ver. Hier zie ik naast de witte trichomen ook nog aardig wat transparante trichomen, dus voor deze plant zal dat extra weekje wel goed doen. Als het allemaal goed uitpakt heb ik straks een lekkere voorraad van beide toppen. Een Seriotica om lekker op te slapen, en eentje om mee te feesten zullen we maar zeggen.

Dat was het voor deze week. Ik ga me voorbereiden op een weekje vakantie en ben er weer op woensdag 11 mei. Ik ben heel benieuwd hoe de dames er tegen die tijd bij staan. Of misschien wel hangen…

Dokter Groen

(advertentie)