(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

‘Wijkagent Hans heeft een “neus” voor hennepkwekerijen en ook deze keer zat hij goed met zijn onderzoek.’ Aldus het Instagram-account van ‘De wijkagenten van Sliedrecht’ woensdag. Waarmee Hans goed zat? Met het slopen van wietplanten uiteraard.

Hans wie? Hans Worst?

Wijkagent Hans, dat is ons wat te vaag. Met een beetje speurwerk achterhalen we zijn volledige naam: Hans van Schaik. Hij bestiert namens het gezag de straten in Sliedrecht-Oost en bedrijventerrein Noord-Oost Kwadrant.

Op dinsdagmiddag sloeg de klaarblijkelijk bovengemiddelde neus van wijkagent Hans dus opnieuw toe, in een flatwoning in Sliedrecht, een van de zogeheten Drechtsteden in Zuid-Holland. Hans vermeldt zelf niet waar precies zijn neus in actie kwam, maar dankzij de onvolprezen website Sliedrecht24.nl weten wij inmiddels dat het ging om ‘flat Valkhof aan de Valkhof’.

Neus-oog coördinatie

Binnen in de woning daar stonden liefst 408 wietplanten, in een vergevorderd stadium van de levenscyclus – ook dat nog. Vanzelfsprekend is van al dat moois inmiddels niets meer over, want zoals wijkagent Hans het stelt: ‘Een specialistisch bedrijf heeft de kwekerij ontmanteld en onder toeziend oog van ons zijn de hennepplanten vernietigd.’

Das war einmal…

Behalve een kei van een neus heeft deze agent dus ook nog een toeziend oog, het is een ongelijke strijd op deze manier kun je wel stellen. Vreemd genoeg is er NIEMAND aangehouden. Nog niemand tenminste, want bij Sliedracht24.nl weten ze dat het hier om een ‘gehuurde woning van woningcorporatie Tablis Wonen’ gaat, dus zeer binnenkort slaapt er wellicht weer iemand een paar maanden onder een brug over de plaatselijke rivier Beneden Merwede.

Alles goed en wel, maar hoe zit het met die goede neus?

Ach ja, het zijn inmiddels de bekende stuiptrekkingen van een krankzinnig cannabisbeleid in een landje dat ooit fier voorop liep met zijn drugsbeleid maar inmiddels is verworden tot het vervelendste zo niet achterlijkste jongetje van de klas.

Maar over die neus nog even. Hoezo is die eigenlijk zo goed? We scrollen eens met de schrik al in de vingers naar beneden op de Insta van Hans & Co. Drie posts na bovenstaande ‘prestatie’ van Hans is het alweer prijs, al verontschuldigt Hans zich dat er ‘dit keer geen foto van dikke toppen is’ (want net geoogst, haha):

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De wijkagenten van Sliedrecht (@wijkagentensliedrecht)

Weer 10 Instagram-berichten verder terug in de tijd – we zitten inmiddels in juli 2021 – sneuvelen er wel weer wietplanten in vol ornaat, 352 stuks om precies te zijn. En bij deze neus-bust van Hans mogen ook zeven paar handboeien in actie komen:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De wijkagenten van Sliedrecht (@wijkagentensliedrecht)

Echt een neus om bang van te worden

Een maandje daarvoor kondigde wijkagent Hans al trots de sluiting van drie “drugspanden” aan, waarmee zoals bekend ook huizen waarin verboden plantjes groeien worden bedoeld door de politie.

Om het jaar terugblikken op/met de neus van Hans in stijl af te sluiten, belanden we tenslotte in april vorig jaar. Toen was het zelfs dubbel prijs voor de wijkagenten van Sliedrecht, met eerst een wiethok met 99 dames dat gesloopt werd en daarna een bedrijfspand met ‘in totaal 83 zogenaamde moederplanten en ruim 6000 hennepstekjes’.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De wijkagenten van Sliedrecht (@wijkagentensliedrecht)

Kortom, in één jaar zijn er dankzij de goede neus van wijkagent Hans van Schaik in Sliedrecht 5 wietplantages opgerold en zijn er 3 wietpensions (‘drugspanden’) gesloten. Felicitaties en dergelijke kunnen via de Instagram van Hans…

(advertenties)