(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het gaat lekker met de opmars van cannabis in Noord-Amerika, met dank aan de legaliseringsgolf uiteraard. Zo blijkt uit een enquete onder 2.500 werknemers in de financiële sector, zakelijke dienstverlening en de techbusiness dat bijna een derde van de werknemers wiet consumeert tijdens de werkdag!

Cannabis op de werkvloer wordt steeds gebruikelijker

De enquete werd uitgevoerd door social media outlet Blind onder 2.500 werknemers van 35 bekende en vaak grote bedrijven in de drie genoemde economische sectoren. Denk aan ondernemingen als IBM, Uber, Goldman Sachs, Amazon, LinedIn, Google, Microsoft en dergelijke.

Aan de mensen van die bedrijven werd gevraagd of ze in de afgelopen drie maanden cannabis hebben gebruikt tijdens het werk, zowel op kantoor als tijdens het thuiswerken. Liefst 29 procent van het personeel in tech, finance en corporate services blijkt dit dus te doen, een fraaie score!

Bij 2 bedrijven blowt meerderheid personeel tijdens het werk

Onder cannabisgebruik werd zowel de recreatieve als de medicinale consumptie van wiet verstaan. “Ik heb het grootste gedeelte van de pandemie high doorgebracht”, zegt een respondent die bij software-ontwikkelaar Wayfair werkt. “Ik heb niet gemerkt dat het mijn prestatie veel beïnvloedt… de meeste van mijn taken zijn sowieso eenvoudig genoeg.”

Bij dienstverlener Robinhood en techbedrijf Splunk geeft zelfs een meerderheid (!) van het personeel aan dat ze in de afgelopen maanden cannabis hebben gebruikt tijdens diensturen. Bij financiële toppers als Goldman Sachs en JP Morgan-Chase hangt precies een derde van alle aanwezigen tussen 9 en 5 aan de joint, vaporizer of edibles. Bij Apple valt het dan met slechts 20% blowend personeel een beetje tegen, haha.

Een tevreden werknemer is een stonede werknemer… [foto: voronaman/Shutterstock]

Nog wel verwarring over legale status door federaal verbod

“Ik gebruik cannabis recreatief om meer gefocust te zijn. Ik vind financiële onderwerpen veel plezieriger en inzichtelijker met die focus”, stelt een geverifieerde professional bij MathWorks. “Het helpt me om meer abstract te denken.”

Het valt trouwens op aan deze enquete dat de meeste werknemers in tech, finance en dienstverlening niet echt een goed idee hebben van het drugsbeleid van hun werkgever. Mag het wel, mag het niet, worden er – eventueel onaangekondigd – drugstesten gehouden? De verwarring ontstaat natuurlijk doordat cannabis federaal (landelijk) in de VS nog verboden is, terwijl steeds meer staten binnen hun eigen grenzen wiet wel legaal hebben gemaakt.

En bij welk bedrijf ga jij nu solliciteren?

Maar gelukkig blijkt dat veel mensen zich in de alledaagse werkpraktijk al geen zorgen meer maken en lekker van wiet genieten! Als je precies wil zien hoeveel er bij welke ondernemingen geblowd wordt op de werkvloer, check dan deze tabel. Only in America zeggen we er dan wel even voor de zekerheid bij… De vraag die gesteld werd was simpel:

Heb jij in de laatste drie maanden cannabis gebruikt tijdens het werk?

 

Benieuwd trouwens of dat percentage blowende werknemers bij Twitter flink gaat stijgen binnenkort, nu miljardair en zelfbenoemd 420-fan Elon Musk de tent gekocht heeft 😉

[openingsfoto artikel: H_Ko/Shutterstock]
(advertentie)