(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ach hoe wreed kan het noodlot toch toeslaan. Dan is het dus woensdag 20 april – ofwel de enige echte cannabis feestdag – en dan raak je in een auto-ongeluk verzeild. Met in je auto een slordige 227 kilo wiet. Wiet die ook nog eens spontaan besluit te gaan vliegen!

Trip naar de hel op 420

We hebben op CNNBS wel vaker een cannabis liefhebber uitgeroepen tot wietpechvogel van de week of maand of zelfs jaar, maar het lijkt ons sterk dat de twee dertigers die nota fokking bene op 420 de sjaak waren ooit nog worden overtroffen. Watskeburt?

Vorige week woensdag, terwijl de wereld 420 viert, rijden twee gasten met hun auto op de snelweg I-70 in Callaway County in centraal Missouri. In deze Amerikaanse staat is recreatieve cannabis sinds 2014 deels gedecriminaliseerd, maar beschouwt de overheid het bezit van kleine hoeveelheden wiet nog altijd als een ‘misdemeanor crime’. Dat hangt ergens tussen een administratieve fout en een misdrijf in, zeg maar.

Snelweg ligt bezaaid met kilo’s wiet

Maar 500 pounds of weed – wat neerkomt op 226,7 kilo schoon aan het haakje – is natuurlijk niet direct een ‘kleine hoeveelheid’ wiet te noemen. Extra zuur dus dat twee mannelijke dertigers bij een auto-ongeluk betrokken raken, waarna het natuurlijk niet lang duurt voordat de Missouri State Highway Patrol Troopers ter plaatse zijn.

Veel te weinig tijd voor de twee pechvogels om het ‘ontplofte’ bewijsmateriaal uit het zicht van de agenten te halen. Dat komt met name omdat de hele wiethandel bij de crash de lucht in vliegt en verspreid ligt over de weg. Geen beginnen aan…

420 in 2022 zal de twee pechvogels nog lang heugen

Gelukkig raakte er, buiten de wiet, niemand serieus gewond bij het ongeluk. Maar de twee gasten uit wiens auto de honderden kilo’s voorverpakte cannabis vlogen zijn – op 420, we zeggen het er nog maar eens bij – wel gloeiend de sigaar.

Behalve dat ze sowieso hun handel ter waarde van meerdere tonnen in dollars kwijt zijn, worden de pechvogels aangeklaagd voor ‘first-degree felony drug trafficking’. En daar staat in de staat Missouri dus gewoon nog 10 tot 30 jaar gevangenisstraf op!

Helmaal niks leuks te melden verder? Nou ja, echt het enige positieve is dat ook smerissen tegenwoordig blijkbaar weten wat 420 is:

(advertentie)