(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je kent vast wel het iconische beeld van uitgelaten personeel van een beursgenoteerd bedrijf dat ’s ochtends officieel de aandelenhandel mag starten aan de New Yorkse beurs. Dat gebeurt aan de technologiebeurs Nasdaq door op een bel te drukken. Ter ere van cannabisfeestdag 420 was die eer woensdag weggelegd voor cannabisbedrijf Leafly. Een uniek moment in de geschiedenis van legale wiet!

Leafly schrijft (beurs)geschiedenis op Nasdaq

Cannabis wordt in Noord-Amerika in sneltreinvaart volwassen, dankzij de niet te stuiten legaliseringsgolf. En dus zien we beelden die we nooit eerder zagen, of zelfs maar van durfden te dromen pakweg tien jaar geleden. Zoals een club dolenthousiaste medewerkers van het cannabismediabedrijf Leafly dat de eervolle taak heeft de aandelenhandel aan de Nasdaq-beurs af te trappen. En dat dus op 420, mooier wordt het voorlopig niet!

Van strain catalogus naar multimediabedrijf

Leafly startte in 2010 als een website waar je informatie kunt vinden over wietsoorten en hun effecten. Later volgden ook een directory met cannabiswinkels – of dispensaries zoals ze in de VS worden genoemd – en een bestel & bezorgservice. Ook staan er net als bij CNNBS nieuws en achtergronden (en advertenties) over cannabis op de site die jaarlijks zo’n 125 miljoen bezoekers trekt.

Afgelopen februari kreeg het bedrijf een notering aan de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq onder het ticker symbol ‘LFLY’. Heel verstandig wachtten beurs en bedrijf tot de wietfeestdag 420 om dat de hele wereld te laten zien, want zoals gezegd is het een beroemd en geliefd beeld als je de aandelenhandel symbolisch mag aftrappen.

Ook buiten het beursgebouw, op het fameuze Times Square, kreeg het cannabisbedrijf een schitterende gratis reclame van Nasdaq:

Leafly CEO: ‘Couldn’t be more excited’

De openingsbelceremonie werd geleid door Leafly CEO Yoko Miyashita, die sinds augustus 2020 de baas is bij het in cannabis gespecialiseerde mediabedrijf. Ze werd op het Nasdaq-podium en later op Times Square vergezeld van dolblije medewerkers en vrienden.

Natuurlijk sprak de hoogste baas enkele mooie woorden ter gelegenheid van het officiële welkom op aandelenbeurs Nasdaq:

“We couldn’t be more excited to ring the bell at Nasdaq. Being invited on 4/20 really underlines how special of a day this is to Leafly. As more states like New Jersey come online, Leafly will be there as a place to research and order cannabis. The industry is growing so quickly and I am looking forward to the next stage of growth, for the company and the industry”

Zoals gezegd, tien jaar geleden was je voor gek versleten…

(advertenties)