(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Tweede Paasdag vond de Politie Basisteam Overtoomse Sluis wel een geschikt moment om met hun sociale media volgers te delen dat ze in de week ervoor iemand hadden aangehouden voor vreemd rijgedrag. Met een onvoorstelbaar dramatisch gevolg voor deze vreemdrijder…

Het is opletten geblazen in het verkeer

Naast klikkende buurtgenoten of jaloerse Meld Misdaad Anoniem bellende semi-bekenden, speelt het rijgedrag van automobilisten vaak een rol bij slecht aflopende cannabishandel. Het lijkt soms wel alsof er achter elke lantaarnpaal een wout verscholen zit die direct in de smiezen heeft wanneer er een wietmens op de weg is. Althans, dat vermoeden wij dan op onze meer benevelde momenten.

Hoe dan ook, vorige week was het dus weer eens prijs – de hoofdprijs zouden we gerust durven stellen – in de Amsterdamse wijk waar de agenten van Politie Basisteam Overtoomse Sluis het verkeer in de smiezen houden. En het begint allemaal weer eens met wat de dienders zelf ‘ontwijkend en afwijkend gedrag’ noemen.

Een vervelende afwijking

Natuurlijk ben je dan reuze benieuwd wát dat gedrag dan is geweest, maar daarover volgt helaas geen verdere informatie op de Facebook en Instagram van genoemd korps. Alleen dat ‘collega’s het voertuig selecteerden ‘op basis van ontwijkend en afwijkend gedrag’.  Het lijkt ons dat je daar dan wel een dagtaak op zich aan hebt in Amsterdam (en de rest van het land), maar dit terzijde.

De dienstdoende agenten besloten de auto te gaan controleren. En dan volgt opnieuw een vage zin die zou verklarend zou moeten werken, maar slechts meer vraagtekens oproept: “Tijdens die controle kregen de collega’s verdenking van een misdrijf waarop de auto werd doorzocht.⁣”

Een politiefoto die nog meer vragen oproept

Een heus misdrijf, tjongejonge. Het zal toch niet om de welbekende ‘sterke geur van hennep’ gaan? Maar linksom of rechtsom komen we natuurlijk altijd weer bij hennep uit, en zo ook in dit raadselachtige geval in Amsterdam. “Bij het doorzoeken van het voertuig werd er vervolgens door de collega’s enkele tientallen kilo’s verpakte hennep aangetroffen”, lezen we namelijk.

Om hoeveel kilo het gaat wordt wederom in het duistere midden gelaten door de smerissen. Maar dat het veel is – of was want vernietigd inmiddels natuurlijk – moge duidelijk zijn uit de foto die de kit bij alle geschreven non-informatie plaatst.Tja. Ons vallen toch drie dingen op aan de foto van de ’tientallen kilo’s hennep’ en dat zijn in volstrekt willekeurige volgorde:

  1.  Is het wel hennep, de benaming van de politie voor wiet, want het lijkt toch echt meer op blokken hasj?
  2.  Bestaat er naast de ‘Proactieve Drugsbestrijding’ ook een aartsluie club drugsbestrijders in Amsterdam?
  3.   Valt er geen goed geld meer te verdienen met de hennep/hasj-handel – er ligt slechts 60 euro cash bij?
(advertentie)