(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is vandaag niet alleen 420 maar ook de eerste dag van de zesde bloeiweek van de Seriotica planten van Dokter Groen. De bloeiharen zijn nog spierwit maar omdat Seriotica soms heel snel klaar kan zijn zoomt onze kweekdokter toch alvast in op de trichomen. En dat levert weer prachtige wietfoto’s op!

Happy 420 mensen! Ikzelf vier dat natuurlijk met de groene vriendinnen in mijn kweekkast. Vandaag zit ook de vijfde week van de zichtbare bloeifase erop, en dacht ik dat het wel leuk zou zijn om de Seriotica’s eens goed in het zonnetje te zetten. Ik heb het dan niet over de 170 Watt G-Bars LED maar het spreekwoordelijke zonnetje. Oftewel een mooie fotosessie om eens goed op de trichomen in te zoomen.

Want hoewel vrijwel alle bloeiharen nog maagdelijk wit zijn, zou het zomaar kunnen dat mijn planten al in de oogstbare periode zijn aanbeland. Seriotica is namelijk een heel snelle wietsoort, die je soms al na 5,5 bloeiweken kunt oogsten. Zelf wacht ik altijd liever tot het einde van de oogstbare periode omdat ik graag een wat zwaarder effect wil, maar ik ben toch benieuwd hoeveel trichomen al wit zijn.

Je ziet het. Na het snoeiwerk van vorige week zijn er nog meer dan genoeg bladeren over in de kast. Toch heb ik deze week geen knipwerk meer verricht. Bovenin vind ik het voldoende uitgedund, en de bladeren onderin mogen voorlopig nog wel even blijven. Die werpen namelijk ook meteen een mooie schaduw op het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem, en houden het water daardoor ook wat koeler. Dat wordt steeds belangrijker, nu het buiten ook steeds warmer wordt.

Trichomen tellen

Aangezien ik deze week alleen het water ververst heb, kan ik meteen door met de trichoomfoto’s. Die heb ik niet alleen gemaakt omdat ze mooi zijn maar ook om te zien hoe ver de trichomen inmiddels zijn. Eén van de drie planten heeft namelijk zeer compacte toppen, en dikke opgezwollen calyxen (zaadzakjes. Ik vermoed dat deze plant wat verder is dan de dame met de grootste top. Kortom; tijd om in te zoomen met wat mooie trichoomfoto’s!

Het lijkt er inderdaad op dat er al veel witte trichomen zijn. Iemand die graag een wat actiever sativa achtig effect heeft, die zou de toppen die het verste zijn al kunnen oogsten. Ikzelf wacht echter altijd liever wat langer en oogst pas als de bloeiharen ook voor het grootste deel bruin geworden zijn. Het effect van de wiet is dan wat zwaarder en de toppen zullen ook nog flink wat dikker worden.

Nieuw voedingswater

Net als elke week heb ik vandaag ook het water weer even ververst. Dat was met het lekkere voorjaarsweer een klein beetje aan de warme kant geworden, namelijk 21,8 graden. Het verse water is een stuk koeler dus dat kwam goed uit. De pH- en EC-waarde heb ik na het verversen even met rust gelaten. Vooral de EC-waarde was namelijk erg hoog, en stond voor het verversen op 2,2. Vanavond of morgenochtend stel ik de waardes bij, en mik dan op een pH-waarde van 5,8 en een EC-waarde van 1,6.

Tot volgende week,

Dokter Groen

 

(advertentie)