(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is de tweede week van de zichtbare bloei voor de drie Seriotica planten van Dokter Groen. De toppen ontwikkelen zich goed, de pH-dalingen zijn voorbij en de planten strekken ook niet meer zo hard. Ze kunnen daarom met beleid voor het eerst gedieft worden, en krijgen natuurlijk ook weer vers water en plantenvoeding.

Mijn drie Seriotica’s staan ondertussen vier weken op 12/12 en bloeien sinds twee weken ook daadwerkelijk. Tot nu toe heb ik de dames nog niet durven dieven, omdat ik de extra strekking dat dat kan veroorzaken wilde voorkomen. Zoals je kunt zien is het daardoor wel een hele drukke boel onder de bovenste toppen geworden. De planten groeien nog steeds een beetje maar nu de bloei goed op gang is wel veel langzamer. Ik heb nog wat ruimte over om de 170 Watt LED kweeklamp te kunnen verhogen, dus heb ik de dames vandaag wel gedieft. Niet te veel want het is nog steeds niet de bedoeling dat ze ineens de hoogte in schieten.

Toppen in de maak

Je ziet denk ik wel wat ik bedoel als ik zeg dat het een drukke boel is onder de bovenste toppen van de Seriotica’s. Maar hoe gaat het met de toppen zelf? Nou, die krijgen al een mooie vorm, en beginnen hier en daar al wat trichomen aan te maken.
De LED kweeklamp hou ik expres zo laag mogelijk om te voorkomen dat ze de hoogte in schieten. Daardoor zijn een paar bladeren van de twee hoogste toppen wel een beetje verschroeid. Gelukkig viel het mee, ik heb de bruine bladpuntjes er wel even af geknipt…

Seriotica’s dieven

Het dieven heb ik zogezegd niet te rigoureus gedaan. Ik kan er later altijd nog meer dieven maar takken eraan plakken dat gaat helaas niet. Ik heb me daarom vooral geconcentreerd op de takjes die te laag groeiden om fatsoenlijk licht op te vangen.
In een later stadium zal ik ook een deel van de bladeren weghalen, want die houden nu nog een hoop licht (en lucht) tegen. Voor nu heb ik de bladeren zoveel mogelijk laten zitten, en alleen laag groeiende bladeren weggehaald die zelf al los begonnen te laten. Dit was het resultaat van mijn knipwerk; al met al toch aardig wat takken. Ik zou er een hoop stekken van kunnen maken maar die heb ik niet nodig. Maar als ik een juicer had, zou ik er wel een gezond sapje van maken.

Waterwerken

Na het dieven heb ik het water van het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem in de Dokter Groen Special weer ververst. Dat wil zeggen een flink deel van het water. Eerst heb ik ongeveer 6 liter gebruikt voedingswater afgetapt, en vervolgens kon er weer 15 liter vers water in. Daarna kon ik de voeding toevoegen. Ik heb voor nu even voor 10 liter bloeivoeding toegevoegd, en zal vanavond even kijken waar de EC-waarde is uitgekomen. Mijn doel is een EC-waarde van ongeveer 2,0 op dit moment.

Ook hebben de planten weer wat Terra Aquatica Trikologic S gehad. Dit zijn nuttige bacteriën speciaal voor hydrokwekers in poedervorm. Ik gebruik het deze ronde voor het eerst en het bevalt goed. De wortels zijn nog steeds mooi en wit en gezond. Ik meng op gevoel wat van het poeder met een liter water, en geef dat rechtstreeks bij de wortels in de bovenste tray van het hydrosysteem, via het voorste niet gebruikte plantengat dat je hieronder ziet.

Vorige week klaagde ik nog een beetje over de pH-dalingen. Dit is in de loop van de week gestopt en de pH-waarde bleef de rest van de week hangen op iets boven de 6. Dat betekent volgens mij ook dat de strekkende fase min of meer ten einde is, dus dat is mooi. Vanavond stel ik de pH-waarde bij naar 5,8.

Dat was het voor deze week. Voor volgende week hoop ik op veel topontwikkeling en de vorming van kristallen op de buds. Ook zullen de planten dan wel weer wat groter zijn. Tot dan!

Dokter Groen

(advertentie)