(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In huize Groen hebben de drie Seriotica planten hun derde bloeiweek achter de rug. De toppen worden steeds wat groter maar hebben nog maagdelijk witte bloeiharen. De trichoomproductie komt ook op stoom, en geeft Dokter Groen alvast een voorproefje van de smaak van Seriotica: mandarijn en banaan!

Afgelopen week was de derde week van de zichtbare bloei voor de drie Seriotica’s in mijn kweekkast, en dat is al bijna de helft van de volledige bloeitijd van deze wietsoort (7,5 weken). De trichoomproductie is ook op gang en dat gaat opmerkelijk hard bij deze Seriotica’s.

Ik stond helemaal versteld toen ik zag dat hele schutbladeren onder de trichomen zaten. Dat heb ik nog nooit eerder bij een wietsoort gezien, en is heel bijzonder! Ik denk dat het dan ook de hoogste tijd is voor wat groene porno.

En niet alleen bovenin groeien trouwens mooie toppen, ook wat lager in het gebladerte zijn de nodige topjes te vinden. Het was reden om vandaag eens wat van de grote bladeren weg te halen, zodat het licht wat dieper in de planten kan penetreren, zodat ook deze topjes zich goed kunnen ontwikkelen. De strek is er inmiddels zo goed als uit, dus heb ik de dimbare 170 Watt G-Bars LED ook weer een klein beetje hoger gehangen.

Uitdunnen

Nu de Seriotica’s niet meer strekken kon ik het gebladerte met een gerust hart uitdunnen. Dat was ook wel nodig want ondanks mijn eerdere snoeiwerk was het nog steeds een grote jungle in mijn kweekkast. Ik ben daarom vandaag aan de slag gegaan met de bladeren, en heb hier en daar ook weer wat lager groeiende toppen weggehaald. Door de dichte begroeiing was het lastig om overal goed bij te komen, vooral de achterste plant is lastig te bereiken. Hieronder zie je de voor en na foto’s van mijn knipwerk.

Mandarijn en banaan!

Je ziet dat meer licht nu ook de onderkant van de kast bereikt, en dat is precies wat ik wilde, dus missie geslaagd. Bij het snoeien was de geur van de Seriotica’s goed te ruiken, en daar werd ik heel blij van. Ik dacht het eerder namelijk al te ruiken maar deze wietsoort heeft een heel sterke fruitige geur, en doet me denken aan het aroma van de Tangie aka 24K Gold.

Het is een sterke mandarijnengeur maar ik ruik ook duidelijk bananen als ik met mijn handen aan de planten heb gezeten. Ik ben heel benieuwd hoe deze aroma’s straks in de gedroogde toppen terugkomen, en kan niet wachten om Seriotica te proeven.

Voeding en Silicate

Na het snoeiwerk was het weer tijd voor de wekelijkse verversing van het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem. Vorige week schreef ik dat de pH-dalingen voorbij waren, maar die gingen deze week toch nog door. Ik pas de zuurtegraad daarom elke ochtend aan, en de pH-waarde schommelt. Op zich is dat geen probleem voor de planten, zolang ik het tussen de 5,8 en 6,2 weet te houden. Dat lukt helaas niet altijd. Vanmorgen was de pH-waarde gezakt naar 5,3. De watertemperatuur was met 20,4 graden wel heel netjes, en de EC-waarde was 1,9.

Na het meten van de waardes heb ik weer zoveel mogelijk water afgetapt en weer aangevuld. Er ging 12 liter uit en 15 liter schoon water in. Ik heb de pH-waarde daarna niet verlaagd, want de verwachting is dat dat weer vanzelf gebeurt. Verder heb ik bloeivoeding (van GHE) toegevoegd tot de EC-waarde 2,0 was. In plaats van de bacteriën heb ik deze week wat Silicate bij de wortels gegeven. Eens kijken wat dat met de dames doet…

Dat was het weer voor deze week. Ik hoop en voorspel dat de dames volgende week nóg meer trichomen hebben, en dat de toppen weer wat dikker zijn. Tot dan!

Dokter Groen

(advertentie)