(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De zonnige Paasdagen waren koud voorbij, of de politie stond alweer op de stoep bij een wietteler in Hoogezand. Nou gebeurt dit helaas overal en altijd in het ganse land, maar het bijzondere aan dit geval is dat er een 70-jarige vrouw is gearresteerd voor de teelt van 320 verboden planten.

Sapperdeflap

Fantasielozer dan de naam Midden-Groningen kan je het nauwelijks bedenken, maar het is dan ook een fusiegemeente die sinds 2018 bestaat uit de voormalige gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde.

Wellicht dat het bejaarde wietvrouwtje daarom uit pure verveling aan het kweken is geslagen, wie zal het zeggen tegenwoordig? Of voor hetzelfde geld vult ze haar pensioengat met de opbrengst van de pak ‘m beet tien kilo gedroogde toppen die ze van 320 planten kan halen, uitgaande van de door justitie gehanteerde 28 gram per dame. Kan je toch weer lekker een geheel verzorgde Rijn-cruise van aftikken of zo.

Nee, er is niks mis met je ogen… dit is een politiefoto van de 320 wietplanten in Hoogezand

1 oude dame en haar 320 jongedames

Hoe dan ook, afgelopen dinsdag vielen cruisetocht en alle andere toekomstplannen genadeloos in het water. Want toen kreeg de 70-jarige bewoonster van een woning aan de Meint Veningastraat in Hoogezand bezoek van de politie. Hoe die daar terecht kwam weten wij niet, maar wel dat wijkagent Mark Hopman erover bericht op zijn Instagram-pagina, begeleid door een shitload hasj hashtags van liefst 23 stuks!

Hopman – wist je trouwens dat hop en wiet ooit in één en dezelfde plant zaten – laat zijn volgers weten dat er in de woning een ‘in werking zijnde hennepkwekerij’ werd aangetroffen. Nu niet meer natuurlijk, want de planten zijn volgens de wijkagent inmiddels naar goed Nederlands gebruik vernietigd. Het wietvrouwtje is temidden van haar planten aangehouden.

Een vieze Groningse uitsmijter

Zoals we ondertussen ook weten is daarmee de kous nog niet af. Want vanwege wat Hopman omschrijft als ’ter zake wederrechtelijk verkregen voordeel’ moest ook de auto van de Groningse wietteler op leeftijd eraan geloven:

En geloof het of niet, maar dat vinden 110 mensen dan ook nog ♥ op Instagram…

[openingsbeeld: TheMaskedTooner/Shutterstock]
(advertenties)