(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bio Bertje houdt het tempo er goed in, en start na de oogst van zijn juweeltjes meteen een nieuwe kweek. Deze keer niet in een kweektent maar in een kweekkamer, en met maar liefst vier SANlight kweeklampen. Het belooft dan ook een hele mooie kweekronde te worden, mede omdat Bertje uitsluitend wietsoorten gebruikt die bekend staan om hun geweldige trichoom-productie. Kortom: een ronde om te volgen!

Hoi, lieve lezers!

Naast mijn Homebox kweektent, kweek ik ook nog in een hele kamer zonder tent. In deze kamer heb ik 5 LED-lampen van SANlight hangen. In het midden hangen drie van de nieuwe EVO 5-150 LED’s en aan de buitenkanten hangen twee van de oude Q5W-Gen.2 LED’s. In deze ruimte gebruik ik geen dimmers maar laat ik de lampen de hele ronde op 100% draaien. De lampen hangen aan het begin één meter, en later dan ca. 80 cm boven toppen van de planten.

De twee Q5W-Gen.2 lampen aan de buitenkanten hangen onder een hoek van 11 graden, naar het midden gericht. Dat is makkelijk met het easy-tilt systeem van SANlight. Het werkt eenvoudig met verschillend geplaatste ophang-gaten; gebruik je het middelste gat dan hangt de lamp recht, gebruik je het gat daarnaast, dan hangt de lamp onder een hoek van 11 graden.

Flexibel bewateren

Omdat het in mijn tent zo goed werkt, ga ik deze keer weer via een flexi-tank bewateren. Mijn 250 liter watervat verzorgt hier een systeem met Autopot-potten. Ik heb voor het Easy2Grow systeem gekozen. Daarbij heb je twee potten per waterschaal, die gevuld wordt via een slang vanuit het reservoir. In mijn kamer heb ik 10 waterschalen (20 planten) en negen extra potten (9 planten) neergezet.

Het Autopot-systeem is heel makkelijk om op te zetten. De meegeleverde slangen worden op lengte gesneden en dan gewoon met connectoren aan de hoofdslang vanuit het reservoir aangesloten. De slangen steek je gewoon op de connectoren, dat is meteen waterdicht zonder een klem of iets dergelijks. De flexi-tank zet ik weer op een kleine tafel, zodat de de zwaartekracht de waterdruk verzorgt. Je hebt dus geen stroom of pompen nodig. Het water stroomt vanzelf naar de planten wanneer die het nodig hebben.

Voedingstabletten & trichome wonders

Om nog meer tijd te besparen ga ik voor deze kweek BioTabs voeding gebruiken. Dat zijn geperste voedings-tabletten die je bij het verpotten in de aarde drukt. Ze geven voldoende voeding voor een hele cyclus. De BioTabs tabletten verzorgen de plant gedurende de hele kweek, en reguleren ook de pH-waarde in de aarde. Je hoeft daarna alleen nog kraanwater te geven bij het bewateren! Zonder pH-waardes te meten of aan te zuren. Dit bespaart je enorm veel tijd!

Voor deze ronde heb ik wietzaden gekozen die erom bekend staan heel veel trichomen te produceren. Of met andere woorden; ik wil deze ronde échte trichome wonders kweken. De volgende wietsoorten krijgen een plaatsje in mijn grote kweekruimte:

  • SNEEZE (3) van mijn vrienden van CNNBS geproduceerd door SEEDSTOCKERS
  • SUGAR BLACK ROSE (3) van DELICIOUS SEEDS
  • BLUE MINT (12) van MOUNTAIN HIGH SEEDS
  • SERIOUS HAPPINESS (1) van SERIOUS SEEDS
  • STRAWBERRY SOUR DIESEL (1) AND SHORELINE (3) van DEVILHARVESTORIGINAL Seeds
  • MR. JEKYLL KUSH (4) and MR. BIG CANDY (2) van MR. HIDE SEEDS

Over twee weken laat ik in mijn volgende artikel zien hoe ik de zaden ontkiem. Tot dan!

Jullie Bio Bertje

(advertentie)