(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Twee weken geleden kregen de verschillende ’top terps’ wietsoorten van Bio Bertje allemaal een ruimere pot. Als gevolg daarvan zijn ze veel sneller gaan groeien, en nu dan ook groot genoeg om tot de bloeifase over te gaan. Hoe onze Bertje dat doet, dat legt hij vandaag aan je uit. 

Hoi lieve lezers, mijn planten zijn goed gegroeid sinds het verpotten. In de vierde en vijfde week zijn mijn acht  babies denk ik wel twee keer zo groot geworden. Ze groeien dan ook als kool en dat vind ik fantastisch om te zien! Met behulp van de BioTabs voeding en het licht van de SANlight EVO4-120 LED’s gaat de ontwikkeling in een mooi tempo door. En zo begint mijn Homebox kweektent zich mooi te vullen, en daarmee wordt het tijd om de switch te maken en naar de bloei over te gaan.

Van 18/6 naar 12/12

Dat doe ik door een timer op de stroomvoorziening van mijn LED-lampen om te schakelen. In de groeifase stond deze timer op 18/6 uur (18 uur licht en 6 uur duisternis), en dat ga ik nu aanpassen naar het 12/12 lichtschema. Daarmee krijgen de planten het signaal dat het herfst wordt, en ze moeten gaan bloeien. Na de omschakeling duurt het nog een dag of tien voor de eerste bloeiverschijnselen aan de planten te zien zijn.

Top terps zij aan zij

In de voorste rij van mijn de Homebox tent staan twee planten: rechts staat de Killer Glue van Little Chief Collabs. Deze werd in samenwerking van Serious Seeds (de makers van AK-47) en Get Glued (de makers van GG#4) gemaakt. Links staat de Seriosa van Serious Seeds, een nieuwe soort met een geweldig lekkere smaak!

In de middelste rij van de tent staat links nog een Seriosa plant van Serious Seeds naast twee Killer Glue planten van Little Chief Collabs. Deze zien er allemaal zeer mooi uit en krijgen al heel veel zijtakken.

Sherbet Pops

In de achterste rij staat links de Seriotica van Serious Seeds, in het midden Mr. Sherbet Pops van Mr. Hide Seeds‚en rechts een Chocolope van DNA-Genetics. De Mr. Sherbet Pops groeit mooi naar boven en maakt heel veel zijtakken aan, deze gaat zeker goed opleveren! De Chocolope van DNA-Genetics is tot nu de kleinste plant, maar ziet er ook gezond uit. Deze Sativa groeit gewoon wat langzamer.

De Seriotica is een nieuwe soort van Serious Seeds en groeit heel mooi met veel zijtakken en mooie donkergroene bladeren. Tussen twee potten in de achterste rij heb ik een gele kleefval gelegd. Deze laat zien of er insecten zoals zwarte vliegen of muggetjes in de tent rondvliegen.

Een mooie strek

Mijn twee LED-lampen zijn in week 5 gedimd op 80% en hangen 75 cm boven van de toppen van de planten. Door het licht te dimmen krijgen de planten een mooie strekking in deze fase, en blijven ze niet te klein. Dat verbetert de oogst aan het einde aanzienlijk!

Nu is het afwachten tot mijn babies de eerste tekens van hun geslacht zien laten… hoe je dit herkent vertel ik jullie in mijn volgende artikel.

Tot volgend keer, jullie Bio Bertje

(advertentie)