(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het lijkt erop dat onze Bertje na zijn laatste kweekverslag geen nieuwe banaantjes meer gezien heeft, want daar rept hij met geen woord meer over. Waar hij het onder meer wél over heeft zijn de prachtige hoofdtoppen die er dankzij het supercroppen nog steeds zijn, en het kweekgemak van voedingstabletten. Al lijkt Chocolope wel een tekort te hebben van het een of ander…

Hoi lieve lezers!

De twee Seriosa planten die ik een paar verslagen geleden heb gesupercropt zijn daar goed van hersteld. Inmiddels zitten we dan ook in week 10 van de kweek en week 5 van de bloeifase. Door het supercroppen zijn de Seriosa planten iets breeder geworden maar ze groeien ook nog verder de hoogte in.

Toppen in de sweet spot

De hoofdtoppen van deze planten groeien nu zijwaarts en alle buds die erop zitten hebben zich omhoog gericht, en groeien dus weer netjes in de richting van mijn SANlight’s. Zo krijgen ze maximaal licht en hebben ze lekker de ruimte om verder te groeien en dikker te worden. Ik kan ze straks lekker oogsten en ben de hoofdcola niet kwijt, zoals wel het geval zou zijn wanneer ik de plant getopt had.

Mijn twee SANlight EVO4-120 LED kweeklampen branden nog steeds op vol vermogen, en zijn dus niet gedimd op het moment. Ze hangen 30 cm boven de toppen van de planten. Op deze afstand groeien de toppen in de zogenoemde ‘sweet spot’ van de lamp, waar ze het meeste licht opvangen. De planten houden van het spectrum en de intensiteit van de LED’s en groeien als kool! Het is geweldig om te zien.

Boven het bladerdek verschijnen dagelijks meer en meer toppen; het is duidelijk te zien dat de bloei nu snel vordert. Uit mijn ’top terps’ genetica groeien planten met heel veel trichomen, en die beginnen nu ook steeds sterker te ruiken. Het zijn hele zoete aroma’s allemaal! Ik verheug me al op al die verschillende lekkere geuren van deze terpenentoppers!

Gemakkelijk voeden en een tekort?

Ik bewater de planten in deze cyclus met de hand. Dit is deze keer het makkelijkste want ik hoef alleen maar water te geven en hoef dat ook niet aan te zuren of de pH-waarde te meten. Alles wordt namelijk vanzelf in de grond geregeld door de zelfregulerende BioTabs. Als die eenmaal in de grond zitten werken ze een hele cyclus lang, dus heb je geen omkijken meer naar de voeding. De planten zijn ook allemaal mooi donkergroen van kleur, dus een teken dat de dames niets te kort komen.

Een van mijn planten, de Chocolope van DNA-Genetics (hieronder op de foto), krijgt nu op sommige bladeren gele vlekken. Dat is een teken dat er iets mis is met de verzorging van deze plant. De gele bladeren kunnen een signaal van te weinig voeding zijn, zoals bijvoorbeeld een stikstof tekort. Dit kan aan de wortels liggen, als die de voedingstoffen niet goed opnemen kunnen, of aan de voeding zelf als er bijvoorbeeld te weinig aanwezig is in de aarde. Ik moet het dus even uitzoeken, en de plant misschien een beetje bijvoeden.

Volgende keer laat ik jullie weten wat er met de Chocolope aan de hand is. Hopelijk is de plant dan van het probleem hersteld… Tot slot heb ik hier nog een leuk …

… filmpje van mijn Top Terps!

Tot volgende keer, Bio Bertje!

(advertentie)