(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het was even schrikken toen Bio Bertje twee weken geleden trips ontdekte, maar de roofmijten hebben de ongedierte goed bestreden. Ondertussen ging de bloeifase ook gewoon door, en laten sommige planten zelfs ‘resin trails’ zien. Ze zijn al aan het ‘faden’ en Bertje versnelt dat proces met een goede ‘flush’. 

Hoi, lieve lezers!

De roofmijten van Koppert hebben hun best gedaan en de trips die ik vorige keer ontdekte opgevreten. Ik bekijk het oppervlak van de bladeren dagelijks, en zie geen nieuwe vreetsporen van de tripsen. Dat maakt me natuurlijk erg blij, want nu hoef ik me geen zorgen te maken en kunnen mijn schatjes rustig afbloeien.

Resin trails

De groei van de toppen gaat ook gewoon verder in week #11 (bloeiweek #7). Ze worden vetter en compacter met de dag. Alle buds hebben nu een dikke laag trichomen en de planten ruiken heerlijk! Er waait een zoete en fruitige wind uit mijn Homebox kweektent wanneer ik hem open om foto’s te maken. Ik sta telkens weer te watertanden en kan niet wachten tot ze klaar zijn.

De hoofdtop van de Blue Mint van Mountain High Seeds is afgeladen met plakkerige trichomen. Ze groeien zelfs op de grote schutbladen waardoor de bladranden omhoog krullen, en een witte lijn met trichomen laten zien. In het engels noem je zulke bladranden resin rails …als een soort een treinrails van hars. Het is een teken van hoge kwaliteit en uitzonderlijk hoge trichoom productie.

De hoofdtop van de Mr. Big Candy van Mr. Hide-Seeds laat een lichte paarse verkleuring zien, onder een extreem dikke laag kristallen. Ook de Strawberry-Sour-Diesel van DevilHarvestOriginal-Seeds en de Badazz-Cheese van Big Buddha Seeds hebben compacte hoofdtoppen met superveel kristallen. Ze glinsteren als sterretjes aan de hemel.

De fade & de flush

Bijna alle planten krijgen nu een beetje een gele kleur; de grote schutbladeren vergelen en sommigen worden paars. In het engels noem je dat de fade en als die begint, dan zijn de planten aan het afbloeien. Ze gebruiken dan de suikers die opgeslagen zitten in de bladeren, om zich mee te voeden. Het toont aan dat de planten bijna klaar zijn om geoogst te worden.

In de laatste 7 tot 10 dagen voor de oogst geef ik alleen nog aangezuurd water aan de planten. Hiervoor vul ik mijn Flexitank reservoir met 100 liter kraanwater en zuur het aan met pH-min van Bio Nova tot een pH-waarde van 6,0. Dat doe ik om de planten te spoelen. Ik doe dat om alle voeding uit de aarde te krijgen, zodat de plant zoveel mogelijk van haar eigen chlorofyl (bladgroen) verbruikt. Door het spoelen wordt de fade nog sterker en worden de planten sneller geel.

De meningen zijn verdeeld maar in mijn ervaring zorgt goed spoelen ervoor dat mijn medicinale wiet na het drogen goed te roken is. Chlorofyl heeft een bittere smaak, en als er nog veel chlorofyl in de wiet zit dan is dat scherper in de keel bij het roken en moet je er erg van hoesten. Maar als de planten goed gespoeld zijn, dan rookt het zacht en hoef je er helemaal niet van te hoesten. Ik vind het daarom heel belangrijk om mijn wietplanten te spoelen voordat ik ze oogst.

De laatste dagen gaan nu in voor de wietplanten in mijn tent. Over twee weken zal ik jullie vertellen hoe je precies zien kunt wanneer de planten klaar zijn om te oogsten.

Tot volgende keer, jullie Bio Bertje!

(advertentie)