(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bio Bertje telt de achtste kweekweek en de vierde week op 12/12 voor de verschillende wietplanten in zijn kweektent. De twee planten die hij eerder supercropte zijn daarvan goed hersteld, en de bloeifase is vol op stoom. Eén van de planten, de Cheese, is aan het vergelen, en Bertje weet nog niet precies hoe dat komt…

Hoi, lieve lezers!

De twee supercropped planten (The Purps van BC Bud depot en de Strawberry Sour Diesel van DevilHarvestOriginal Seeds) van vorige week hebben zich goed hersteld in deze achtste week. Ze groeien nu meer in de breedte en niet meer de hoogte in. De punt van de hoofdstam wijst nu zijwaarts en alle buds daarop hebben zich gedraaid zodat ze weer naar boven en naar het licht toe wijzen. Nu kunnen al deze buds verder groeien en kan ik ze later oogsten. Dit in tegenstelling tot het toppen van de planten, waarbij ik alle deze buds had verloren.

De bloei vordert

Mijn twee SANlight EVO4-120 LED-lampen zijn niet gedimd en branden op 100% van hun vermogen, en hangen op 30 cm afstand boven de toppen van de planten. Mijn ladies houden van het lichtspectrum en de intensiteit van deze LED’s en groeien als kool, het is geweldig om te zien!

Op alle planten verschijnen nu dagelijks meer en meer witte kroontjes, het is duidelijk te zien dat de bloei mooi op stoom is nu. Op mijn genetische schatjes krijgen nu ook trichomen; ze beginnen ook sterker te ruiken en hun zoete aroma te verspreiden. Ik verheug me al op de verschillende lekkere geuren van al de verschillende wietsoorten.

Halve dosering

Het 100 liter FlexiTank reservoir van mijn AutoPot systeem vul ik één keer in de week met water en Bio Nova voeding. Dat is voldoende om mijn tent een hele week te verzorgen. De voeding geef ik volgens het Soil Cultivation schema van de Bio Nova website. Maar dan wel op halve sterkte omdat mijn kraanwater al een heel hoge EC-waarde heeft (EC=0,8 uit de kraan!). Ik wil niet te hoog gaan met de EC-waarde, eigenlijk nooit meer dan 1,5 want hoger kunnen de planten niet goed aan, daarvan raken ze snel overvoed. Daarom kan ik op dit moment niet de aanbevolen hoeveelheid voeding geven, hoewel ik dat eigenlijk wel zou willen.

Gele Cheese met bruine vlekken

Eén van mijn planten, de Cheese van Big Buddha Seeds krijgt nu gele bladeren en bruine vlekken op de bladeren. De bladeren voelen ook broos aan en de zijkanten krullen omhoog, dat is een teken dat er iets fout is met de verzorging van de plant. De gele bladeren kunnen een teken van te weinig voeding zijn, van een stikstof tekort. Maar omdat de bladeren ook roestbruine vlekken vertonen, broos aanvoelen en opgekruld zijn, denk ik eerder dat ze de voeding niet goed uit de aarde kunnen opnemen.

Dat kan komen door een foute pH-waarde in de aarde of in het voedingswater, of door zoutophoping in de aarde. Als er te veel voeding in de aarde zit en de plant het niet opneemt, dan kan het gebeuren dat de voeding kristalliseert en dan niet meer door de wortels opgenomen kan worden.

Wat precies de reden is voor de symptomen van mijn Cheese plant moet ik nog verder uitzoeken, daarover kan ik over twee weken hopelijk meer vertellen…

Tot volgend keer, jullie Bio Bertje!

(advertentie)