(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na 12 kweekweken en één droogweek zijn de juweeltjes uit Bio Bertjes kweektent klaar om opgepot te worden. Bertje controleert dit eerst met de zogenoemde knaktest, en vult daarna zijn voorraadpotten. Maar niet zonder eerst één voor één alle planten te wegen. Drie maal raden welke wietsoort het meeste heeft opgeleverd?

Hoi, lieve lezers!

Mijn genetische juweeltjes hingen een week te drogen tot ze de knaktest succesvol doorstonden. Ik boog enkele takjes om, en die braken met een duidelijk ‘knak’ geluid af. Omdat de takken op deze manier braken en niet doorbogen, weet ik dat de planten voldoende droog waren, en ik de toppen eraf kon halen en in glazen weckpotten te stoppen.

Juweeltjes wegen en oppotten

Hiervoor neem ik de gedroogde planten één voor één uit de tent, en knip voorzichtig de buds van de zijtaken en de hoofdstam af. Ik doe dat met een kleine oogstschaar en boven een grote plastic bak om de afgeknipte buds op te vangen.

Omdat ik weet hoe zwaar de plastic bak is, kan ik iedere plant na het knippen meteen op de wegschaal zetten. Ik weeg dus de wiet met de plastic bak, en trek dan het gewicht van de bak eraf om het gewicht van de wiet over te houden. Het oogstgewicht van de planten verschilt, omdat het verschillenden wietsoorten zijn en ook op verschillende plekken in het tent stonden.

De buds van iedere plant komen in een eigen glazen weckpot, waar ik ook een pakje vochtregulator in stop, zoals de Boveda of Integra Boost packs. Deze packs zorgen ervoor dat de gedroogde wiet de juiste vochtigheid behoudt. Ze nemen vocht op als het te vochtig is, en geven vocht af als het te droog is. Je kan kiezen tussen pakjes met 58% of 62% vochtigheid. Je wil de wiet namelijk niet te droog hebben, want dan snijdt het bij het rokenin je keel. Je wil het echter ook weer niet te nat want dan krijg je schimmels. Ik persoonlijk vind 58% de perfecte vochtigheid voor de buds die ik als mijn medicijn rook.

1.) PURPS van @bcbuddepot 2.) BLUE MINT van @mountainhighseeds 3.) CHEESE van @bigbuddhaseeds 4.) SERIOUS HAPPINESS van @officialseriousseeds

Burp!

Als de potten met de wiet en een pack gevuld zijn, sluit ik de potten en zet ik ze in een donkere kast. Tijdens de eerste week open ik de potten dagelijks nog 10 minuten. Dit is zodat overtollig vocht kan ontsnappen en de lucht in de pot ververst wordt. Dit noem je in het engels ‘burping‘ en betekent boeren in het Nederlands …lol En daarmee voorkom je dus het ontstaan van schimmels in je opgepotte wiet.

1,3 gram per Watt

En nu het antwoord op de hamvraag: wat hebben mijn juweeltjes uiteindelijk opgeleverd?

  1. SNEEZE (1 plant) van CNNBS.nl geproduceerd door SEEDSTOCKERS: 70 gram
  2. BADAZZ-CHEESE (1 plant) van BIG BUDDHA SEEDS: 66 gram
  3. MR. BIG CANDY (1 plant) van MR. HIDE SEEDS: 66 gram
  4. THE PURPS (1 plant) van BC-BUD-DEPOT: 55 gram
  5. SERIOUS HAPPINESS (1 plant) van SERIOUS SEEDS: 52 gram
  6. CHEESE (1 plant) van BIG BUDDHA SEEDS: 48 gram
  7. STRAWBERRY SOUR DIESEL (1 plant) van DEVILHARVESTORIGINAL: 42 gram
  8. BLUE MINT (1 plant) van MOUNTAIN HIGH SEEDS: 34 gram

5.) STRAWBERRY SOUR DIESEL van @devilharvestoriginal 6.) Mr. BIG CANDY van @mr.hide_seeds_europa 7.) BADAZZ-CHEESE van @bigbuddhaseeds 8.) SNEEZE van @seedstockers_official and @cnnbs.nl

Dat betekent een totaalgewicht van 433 gram gedroogde buds van de 8 planten in mijn tent. Dat is een gemiddeld van 54,1 gram per plant en daarmee ben ik supertevreden!
Omdat ik echter de mannetjes en hermies helaas moest weghalen, had ik vier lege plekken in mijn Homebox groeitent. Als op deze plekken ook nog vrouwelijke planten hadden gestaan, en ik daarvoor het gemiddelde oogstgewicht per plant reken, dan komt het totaal dat mogelijk geweest was in deze ronde op 649,4 gram!

Mijn twee SANlight EVO4-120 LED-lampen hebben een verbruik van 500 Watt en daarmee heb ik een fantastisch gemiddelde van 649,4/500 = 1,3 gram per Watt. Dat is beter dan alles wat ik ooit met een HPS lamp bereikt heb. Toen was ik al blij met 1 gram per Watt en had ik ook nog de hele tijd hitteproblemen. Dat is nu allemaal verleden tijd met deze geweldige LED’s van SANlight in Oostenrijk. De EVO-series is uitermate geschikt voor de teelt van cannabis en levert super resultaten op.

Over twee weken begin ik weer een nieuwe ronde met nieuwe planten. Ik hoop jullie zijn al benieuwd naar de nieuwe soorten…

Tot volgende keer, jullie Bio Bertje!

(advertentie)