(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Veganistisch kweken is kweken op een levende bodem, zonder minerale elementen en zonder dierlijke meststoffen. Veganistische meststoffen worden alleen gemaakt van plantmateriaal en bevatten geen dierlijke producten. Het is kweken zoals dat ook in de natuur gaat en zorgt voor de smaakvolste en potentste wiet, én kweekgemak want je hoeft niets meer te meten. 

Veel problemen in de tuinbouwsector en de binnenteelt van cannabis, kunnen totaal worden geëlimineerd door veganistisch te kweken met plantaardige meststoffen en een gezond bodemleven. Dat is de manier waarop planten in de natuur al miljoenen jaren overleven. Bij wietplanten zorgt het voor een betere weerstand en een betere smaak en potentie en maakt het gebruik van pH en EC meters overbodig. Is je interesse al gewekt?

Veganistisch kweken is goed voor het milieu en gegarandeerd vrij van toxines. Vooral bij de teelt van  medicinale wiet kan het uitkomst bieden want met veganistisch kweken produceer je de schoonste en puurste medicinale cannabis, en leg je geen druk op het milieu. Spoelen is ook overbodig want veganistisch gekweekte wiet is 100% vrij van residuen.

Kyle Kushman won 5 cannabis cups met veganistische plantenvoeding.

5 Cannabis Cups

Nooit mee spoelen dus en je hoeft niets te meten. Het is bijna niet voor te stellen maar tegelijkertijd kun je door veganistisch te kweken groenere planten kweken en meer wiet oogsten die ook nog eens een betere smaak heeft en potenter is. Een van de grootste promotors van de veganistische wietteelt is Kyle Kushman; hij won liefst vijf High Times Cannabis Cups met zijn eigen veganistische plantenvoeding.

In de natuur krijgen planten zelden voedingsstoffen uit dierlijke resten of minerale meststoffen maar in de professionele en hobbymatige tuinbouw gebeurt dat aan de lopende band

In de natuur krijgen planten zelden voedingsstoffen uit dierlijke resten of minerale meststoffen maar in de professionele en hobbymatige tuinbouw gebeurt dat aan de lopende band. Deze meststoffen laten residuen achter in de plant, waardoor kwekers genoodzaakt zijn om de planten te spoelen. Met plantaardige meststoffen is spoelen niet langer nodig.

Bodemleven

Door veganistisch te kweken kunnen kwekers groenere planten kweken en meer oogsten in een kortere tijd. De smaak verbetert en de potentie neemt toe omdat alle voedingstoffen biologisch opneembaar zijn. Het veganistisch kweken vereist alleen wel een gezond bodemleven. Binnen moet je dat bodemleven zelf toevoegen maar buiten zal een veganistische tuinbouw het aanwezige bodemleven juist herstellen. Veel landbouwbedrijven stoppen tonnen dierlijke meststoffen in de grond, omdat het bodemleven zijn werk niet meer doet.

Met nuttige bacteriën, schimmels en enzymen breng je leven in je aarde. Deze zijn te koop of je kunt ze zelf produceren door bijvoorbeeld compostthee te maken. Met Canna’s Aktrivator breng je de nuttige trichoderma schimmels in je aarde, deze schimmel is ook toegevoegd aan Bactrex.

Compost thee is plantaardig, voedt en laat een beschermende laag van nuttige microben achter.

Veganistische voeding

Veganistische voeding wordt puur uit plantaardig materiaal gemaakt. Compostthee is een goed voorbeeld, compost is gefermenteerd plantmateriaal. Door het in water met zuurstof te laten trekken ontstaat compostthee. Door suikers (melasse) toe te voegen, voed je de bacteriën die zich snel vermenigvuldigen.

Nadat wietplanten alle micro, macro en sporenelementen uit veganistische voeding verbruikt hebben, blijven er complexe koolhydraten over. Deze zijn weer voeding voor de microbes zodat er per saldo geen onnatuurlijke verontreinigingen in de bodem achterblijven. En ook niet in de wiet trouwens, wel zo prettig als het je medicijn is!

Kyle Kushman heeft een eigen lijn met veganistische plantenvoeding die hier niet te krijgen is maar gelukkig hebben wij Canna. BioCanna om precies te zijn; alle BioCanna producten zoals Bio Vega (groei), Bio Flora (bloei), Bio Boost en Bio Rhizotonic zijn 100% OMRI gecertificeerde veganistische producten.

[Logo Vegan Friendly: TheModernCanvas, Shutterstock]
(advertenties)