(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Guerrillakweken, oftewel buiten op openbare plekken in de natuur stiekem wiet kweken. Het wórdt gedaan in Nederland maar in het buitenland is de traditie toch een stuk groter. In de UK spannen ze de kroon maar ook in Duitsland en Nieuw-Zeeland kunnen ze er wat van. Je kunt ze deze zomer volgen want ook guerrillakwekers zitten tegenwoordig op YouTube. Kijk maar!

Guerrillakweken doen we niet veel in Nederland. Waarom zouden we ook, we hebben immers coffeeshops en een gedoogbeleid en kunnen dus gewoon in de tuin of op het balkon buiten wiet kweken. In het Verenigd Koninkrijk zijn de straffen op wiet kweken echter niet mals, dus zoeken veel kwekers hun heil buiten in de natuur. En dat levert niet alleen wiet maar ook spannende filmpjes op. Hier zijn daarom 10 YouTube kanalen van guerrillakwekers om te volgen deze zomer!

#1: Outdoor Warrior

Outdoor Warrior is misschien wel de bekendste guerrillakweker op YouTube. Hij doet het namelijk al jaren, maakt daar ook al langer videoverslagen van, en Vice maakte zelfs een reportage van zijn kweekavonturen. Outdoor Warrior kweekt echter niet alleen voor eigen gebruik maar ook voor de verkoop, en zet dan ook aardig wat wietplanten in het bos. Zijn 2022 guerrilla kweekavontuur (zijn allerlaatste) begint hier:

#2: Guerrilla Angels Outdoors

Guerrilla Angels Outdoors is een nieuw YouTube kanaal met eigenlijk nog maar één video. Dat is echter wel de eerste video van zijn guerrillakweek van 2022 dus we nemen aan dat er meer zullen volgen. In deze aftrap-video laat hij alvast de enorme kweekspot zien die hij voor zijn wietplanten heeft vrijgemaakt.

#3: Urban Guerilla Growing

Urban Guerilla Growing is het YouTube kanaal van een guerrillakweker die waarschijnlijk in Duitsland opereert, zo gokken we. Het kanaal heeft zowel Duitstalige als Engelstalige video’s, en er komen ook handige tips voorbij, zoals het creëren van een kweekplek in de natuur. Het lijkt erop dat hij ook meerdere spots heeft, en in deze video bezoekt hij zijn natste kweekplek.

#4: Outside Grower

Waar Outside Grower precies kweekt weten we natuurlijk niet maar het is ergens in een bos. En daar maakt hij het zich graag naar zijn zin want deze guerrillakweker is ook een soort Rambo. Hij maakt vuurtjes, bushcraft shelters en zelfs watervallen op zijn kweekplekken. In deze video laat hij zijn oude en zijn nieuwe kweekplaats zien.

#5: Wildgardening.420

Wildgardening.420 is zijn kanaal zo’n twee maanden geleden begonnen maar heeft al veel video’s gemaakt. Hij is een guerrillakweker uit de UK en is voornemens om regelmatig kweekupdates te maken. Hij kweekt dit jaar onder andere GG4 Guava fusion en Durban dominatrix, zo laat hij weten. In zijn eerste video bezoekt hij zijn kweekspot voor het eerst.

#6: North Guerillas

North Guerillas is eveneens een UK-kanaal dat kennelijk ook een speciaal magazine over guerrillakweken gaat oprichten, zo lezen we in de kanaal-informatie. Een maand geleden plaatsten ze hun eerste kweekavontuur, waarin twee gasten in bivakmutsen op een spot-hunt gaan. Inmiddels staan er ook twee korte nieuwe en grappige video’s van 2022 op het kanaal. Check it out!

#7: Native Trees Coromandel

Native Trees Coromandel is het kanaal van een guerrillakweker uit Nieuw-Zeeland die daar in de ‘bush’ cannabis kweekt. Er staan al vele kweekvideo’s op van verstopte wietplanten van vorig jaar, maar Native Trees Coromandel is ook in 2022 al vanaf januari bezig. Tja, dat is het voordeel als je in Nieuw-Zeeland woont. Verwacht dan ook geen zaailingen maar grote guerrillaplanten op dit kanaal.

#8: you-know-who!!

Dit kanaal heet you-know-who!! maar om daar achter te komen moesten we toch even in de kanaalinfo kijken: One man and his dog gives an outdoor grow a go. Ofwel een man en een hond die buitenwiet een kans geven. Op het kanaal kun je prachtige wietplanten van vorig jaar zien, in de vrije natuur van het Verenigd Koninkrijk. De laatste video is echter het begin van zijn guerrillakweek van 2022, kijk zelf maar.

#9: Northerner Outdoors

Northerner Outdoors is ook een guerrillakanaal uit de UK. De kweker maakt de video’s in eerste plaats als een soort verslag voor zichzelf maar ze zijn ook zeker interessant voor jou. Het kanaal heeft video’s die tot twee jaar terug gaan, maar de 2022 kweek is ook al begonnen, getuige deze eerste Northerner Outdoors video van het jaar:

#10: Guerrilla Man UK

Guerrilla Man UK is het laatste kanaal waarover we je vandaag tippen. Zoals je al snapt is ook dit kanaal van een kweker in de UK, en de video’s gaan een maand terug en zijn dus allemaal van 2022. De updates zijn meestal wekelijks en er worden zowel autoflowers als fotoperiode-gevoelige wietsoorten gekweekt. Het 2022 guerrilla kweekavontuur van Guerrilla Man UK begint hier:

(advertentie)