(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jazeker, ook de afgelopen dagen belden verontruste leden van het volk volop met kliklijn MMA. Vandaar dat we genoodzaakt zijn om er weer een oranjespecial in te knallen deze week. Daarbij bezoeken we middels foto’s en een filmpje van een ondergrondse wietkwekerij liefst drie keer de provincie Limburg. Toevallig of niet de geboortegrond van 1 van de 2 founding fathers van CNNBS. Verder worden ook Soest en Rotterdam geknipt en geschoren op een totaal verkeerde wijze.

Wietfoto 1 – Nederland

Een dubbeldekker wietkwekerij, altijd mooi om te zien. En kijk er nog maar eens goed naar, want van deze duizend wietplanten en tweeduizend wietstekjes in Soest is – as we speak – helemaal niets meer over. Dat komt allereerst door een anonieme tip ‘over een verdachte geur rond het bedrijfspand aan de Industrieweg’. Samen met de gemeente besloot de politie dus maar eens te gaan kijken, het werk moet tenslotte niet al te ingewikkeld worden zullen we maar zeggen. Volgens de politie was er hier in Soest sprake van wat zij ‘een professionele hennepkwekerij’ noemt. Drieduizend wietplanten – van heel klein tot volwassen – kun je inderdaad wel zo omschrijven ja… 

Wietfoto 2 – Nederland 

Ach jee, ze hebben nog maar net hun koppie boven het maaiveld gestoken of het wordt er alweer afgehakseld. En dat ook nog “per toeval” zoals de politie zonder schroom meldt. Dat zit zo; op een niet zo gezellige zaterdagavond kregen drie mensen in een woning aan de Schijfweg-Zuid in het Limburgse dorp Kessel mot met elkaar. Het ging er blijkbaar zo luidruchtig aan toe dat iemand van buiten besloot de politie te bellen met een melding van “vermoedelijk huiselijk geweld”. Dat viel allemaal wel mee, maar wat zwaar tegenvalt is dat het trio aan het bekvechten was in “een in werking zijnde hennepkwekerij”. Het eind van dit liedje kun je wel raden natuurlijk.De politie: “De kwekerij is inmiddels geruimd en de verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het cellencomplex in Venlo.” 

Wiet foto video 3 – Nederland

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Politie Basisteam Venlo-Beesel (@politie_venlo_beesel)

Nu we er toch zijn, Venlo bedoelen we, kunnen we direct door naar dit speciale benedenaardse geval. Uiteraard begint ook dit onvervalste stukje plantenleed weer met zo’n anoniem MMA-belletje. Die ‘misdaad’ is dan het houden van verboden planten, altijd een excuus voor politiemensen om pardoes alles uit handen te laten vallen en in noodvaart richting het verraden adres te verstrekken. “De ondergrondse kwekerij bevond zich onder een bijgebouw, in de achtertuin. Deze speciaal gecreëerde kwekerij was verdeeld in drie afzonderlijke ruimtes, waarvan twee nagenoeg identieke ruimtes die diende als kwekerij”, schrijft de Politie Venlo-Beesel op Insta. In een ruimte leefden dan daadwerkelijk 108 wietplanten. Die zijn uiteraard gesloopt, evenals alle apparatuur. De auto werd ook maar meegnomen en het huis is direct van stroom en gas afgesloten (omdat er nog een fijne rekening openstaat). De gemeente bekijkt of het huis gesloten kan worden. Oftewel; zoals de politie al dit PLANTEN-gerelateerde geweld samenvat: “Het moge duidelijk wezen, misdaad loont niet.” 

Wietfoto 4 – Nederland

Nu we er toch nog steeds zijn, in Limburg bedoelen we, karren we door naar het zuiden van deze groener dan groene provincie. Naar Kerkrade om precies te zijn, een voormalige mijnwerkersstad waar ze een totaal onverstaanbaar dialect spreken, zelfs voor andere Limburgers. Maar de wietplanten die ze daar kweken zien er precies hetzelfde uit als overal in het land! En godnondeju als het niet waar is, ook hier weer sneuvelden enorm veel wietplanten dankzij een “ontvangen melding van @meldmisdaadanoniem”, aldus de Politie Basisteam Kerkrade op Facebook. Liefst twaalfhonderd – al ver gevorderde – THC dames legden hier het spreekwoordelijke loodje.

Wietfoto 5 – Nederland 

We sluiten deze oranjegetinte fotorubriek af met alweer een vreemd, zo niet stinkend zaakje. En wel in de toch al met een drugsimage worstelende Rotterdamse haven. De Waalhaven om specifiek te zijn. Daar kreeg een bedrijf een palet binnen die ze niet besteld hadden, vol met dozen oude kleren nog wel. Toen er ook nog eens een ongenode gast kwam informeren of hij “zijn” palet mee kon nemen (zonder dat ie er papieren voor liet zien), schakelde de onderneming de politie in. En wat bleek? Niks geen oude kleren, maar wel wiet. Die was kunstig verstopt in 4 dozen met elk 6 gesealde gripzakken formaat XXL. Goed voor 30 kilo, mits het niet in verkeerde handen valt en dat is dus mooi wel gebeurd.

(advertentie)