(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Twintig april in cijfers is 420 en laat die cijfercombinatie nu ook nog staan voor het algemeen bewierookte tijdstip waarop je je dagelijkse (eerste?) portie wiet rookt of verdampt of naar binnen smikkelt middels een edible. Je begrijpt dat als de dagelijkse 420 overlapt met de jaarlijkse datum 4/20 – dit jaar dus op zaterdag 20 april – het overal op aarde groot feest is. In ieder geval voor de cannabisliefhebbers dan toch!

Langdurige relatie tussen mens en plant

Dat wij met z’n allen op deze wereld dol zijn op wiet, blijkt steeds weer uit de cijfers. ‘Wij’ zijn met honderden miljoenen mensen! Ter ere van 420 is het wel leuk om een animatievideo te laten zien over de geschiedenis van de mensheid met de beste plant die ooit is ontsproten.

Het is een verse video van het gave YouTube-kanaal The Infographics Show, die maar liefst 14 miljoen abonnees heeft. De makers beloven ons dit keer:

“Ontdek de fascinerende geschiedenis van een van de meest gecriminaliseerde en gevierde planten ooit gerookt in de nieuwe video van vandaag. Leer van de oudheid tot vandaag over de oorsprong en evolutie van cannabis en hoe wiet de populairste recreatieve drug aller tijden werd.”

Happy 4️⃣ 2️⃣ 0️⃣ !!

 

(advertentie)