(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Barney smeed snode plannen voor de volgende kweekronde nu zijn CBD Compassion en CBD Kush planten bijna ten einde lopen. Steeds meer bladeren vergelen en om zijn wietvoorraad aan te vullen, oogstte Barney zelfs al één van de CBD Kush planten. Kortom: herfst in de tent.

Ik heb ze niet meegemaakt maar als ik de prachtige stem van Caro Emerald hoor, moet de jaren dertig een fijne tijd geweest zijn. In ieder geval brengt de muziek me in een betere stemming dan vorige week 😉 Een lekker jointje erbij, een bakkie koffie en de sfeer is compleet.

Herfst in de tent

De CBD Compassion en de CBD Kush planten lopen zo langzamerhand tegen hun einde. De bladeren vergelen meer en meer en de toppen zijn al lekker opgezwollen en pronken met een mooie laag hars. Ik was even bang dat de HPS Killer ledlamp weer verantwoordelijk was voor de vergeling van de bladeren maar het zijn gelukkig gewoon herfstkleuren die aangeven dat oogsttijd bijna is aangebroken.

Ik ben ook al weer bijna door mijn oude wietvoorraad heen, dus ik heb deze week vast één van de CBD Kush planten geoogst. Misschien had ze voor het goede nog een weekje kunnen staan maar er moet toch rook uit de schoorsteen komen, nietwaar? Ik ben al een week geleden met spoelen begonnen; waarschijnlijk kan ik de rest van de planten over een week ook oogsten.

Ik heb geen idee wat ik qua gewicht van deze oogst moet verwachten. Het zijn niet zo heel veel toppen per plant maar ze voelen wel erg compact en zwaar aan. Omdat ik het knippen buiten de kweektent doe, ruik je er in mijn huis best wel wat van. Ik wil natuurlijk zo min mogelijk overlast veroorzaken, dus probeer ik altijd zo snel mogelijk te knippen. Ik heb dan ook geen foto’s van het knippen zelf maar wel van de geknipte toppen in mijn droogkast. In de droogkast zit net als in de kweektent, een afzuiger en een koolstoffilter zodat ik tijdens het drogen geen last heb van de geur.

HPS Killer vs. HPS

Na de oogst zal ik de ruimte moeten aanpassen voor de kweektest waar ik vorige week voor het eerst over vertelde. Ik ga de HPS Killer led die ik nu gebruik testen tegenover mijn HPS lamp in een kweekronde waarin ze naast elkaar komen te hangen. De HPS verbruikt 600 Watt en de HPS Killer 480 Watt. Maar als ik nu zie wat een mooie toppen mijn planten hebben, ben ik ervan overtuigt dat de led een waardige tegenstander is voor de HPS lamp.

Vanaf de derde week van de groei gaat de HPS Killer vol aan, en komt ie helemaal bovenin de kweektent te hangen. Een scrogrek zorgt ervoor dat de afstand tussen het licht en alle planten min of meer gelijk is. Aan de andere kant van de tent komt de 600 Watt HPS lamp gewoon op ongeveer 60 cm vanaf de planten te hangen.

Gold Bar Kush

Vijf jonge Gold Bar Kush planten staan inmiddels ook al klaar in de groeikast. Ze zijn nu zo’n 15 cm groot en één keer getopt. De Gold Bar Kush is een wietsoort van Spliff Seeds, ik heb er mooie foto’s van gezien dus ik heb veel zin om ze zelf te gaan kweken.

Ik zou eigenlijk zes planten kweken voor de test maar daarmee ga ik over de ‘vijf planten regel’ en dat leek me toch niet z’n goed idee. Dus het worden er vijf; ze worden na het drogen per plant gewogen om het verschil tussen de opbrengst van de led en de HPS te zien. Ik zal dus niet kijken naar het gewicht per Watt maar het gewicht per plant.

Dat staat dus op de agenda voor over een paar weken. Voor nu wens ik alle buitenkwekers nog een paar droge en vooral zonnige dagen toe en roep ik zoals altijd: smoke on!

Barney Green

(advertentie)