(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Barney telt de vijfde week van de zichtbare bloei en verwent zijn planten met zoveel mogelijk licht en een slokje Green Sensation. De ‘HPS Killer’ ledlamp staat op volle kracht aan, maar om schade door ledburn te voorkomen houdt hij die nog wel voorzichtig op afstand. 

Ik heb de Top-40 aangezet en een smakelijk jointje gedraaid, tijd voor mijn wekelijkse relaas over de CBD Compassion en de CBD Kush. We zitten in de vijfde week van de zichtbare bloei en ze gaan als een speer! De toppen zien er lekker fris uit, zitten nog vol met witte bloeiharen en worden iedere dag een beetje dikker en zwaarder.

Omdat de planten nu vol in bloei staan heb ik de ‘HPS Killer’ ledlamp ook vol aangezet. Hij hangt 50 centimeter boven de planten en het ziet er goed uit. Onderin groeien wat vergeelde bladeren maar dat heeft aan de ventilator gelegen. Het is niet de ideale ventilator voor wietplanten dus ik zoek op Marktplaats naar een andere.

Allmix

Ik heb de dames met hun voeten in de Allmix van Plagron gezet, en ben daar tot nog toe erg tevreden over. Jullie weten dat ik gewoonlijk, om de kosten te drukken, potgrond bij de Karwei haal maar daar zitten bijna altijd beestjes in. Daar ben ik met deze Allmix van Plagron gelukkig vanaf. Het kost misschien iets meer maar je hoeft dan ook geen irritante vliegjes of andere beestjes te bestrijden.

Ik geef de dames nu iedere waterbeurt Green Sensation en dat werpt ook z’n vruchten af. Je ziet de toppen gewoon iedere dag groeien en ik heb zomaar het idee dat Green Sensation dat behoorlijk versnelt. Zoals gezegd heb ik inmiddels alle standen van de HPS Killer aan, en zoals je wellicht weet had ik vorige ronde veel last van ledburn. Bladeren die door het felle licht verbranden.

Deze keer hou ik de planten – en met name de bladeren – dan ook nauwlettend in de gaten. Ik heb nog geen verbrande plekken gevonden en ben daar erg blij om, want de dames kunnen wel wat meer licht gebruiken. Het zou top zijn als ik een gram per Watt oogst maar ik vrees dat dat mede door mijn eigen kunsten misschien wat te hoog gegrepen is. Ik ga er natuurlijk wel van uit dat ik deze keer een betere oogst haal dan de vorige keer, aangezien de planten er nu een stuk gezonder uitzien. Door de slechte oogst van de vorige ronde, kom ik nu een tijdje zonder wiet te zitten en dat is balen.

Waterbeheer

Omdat de led nu voluit aan staat verdampen de planten ook meer vocht en moet ik ook een keer extra water geven. De temperatuur is ook iets opgelopen naar 26 graden maar dat kan geen kwaad. Ik vind het zelfs beter voor de dames; zolang het maar niet boven de 28 graden komt ben ik tevreden. Ik heb mijn pH-meter opnieuw geijkt en zuur het water af met pH-min van Plagron. Dat werkt makkelijk genoeg, je hebt maar een paar druppels nodig om het water af te zuren naar 6.0. Dit is een ideale zuurgraad want daarbij nemen de dames alle voedingsstoffen makkelijker op. Voor de buitenkwekers onder ons hoop ik op weinig regen want daar komt meestal toprot van. Tot volgende week en smoke on!

Barney Green

(advertentie)