(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

One Republic met Counting Stars is Barney’s tune van de week. Want terwijl zijn planten ’s nachts de sterren tellen, levert onze gepassioneerde kweker wat slaap in omdat hij al vroeg uit de veren moet. Zijn meiden staan namelijk elke nacht onder het licht vanwege de hitte overdag. En dat betekent vroeg opstaan om de binnentuin te verzorgen. En een gloednieuw verslag te tikken voor CNNBS, natuurlijk.

Tijd voor een update over de drie CBD Kush en de twee CBD Compassion-planten die ik heb staan. Beide van Dutch Passion. Alle dames zijn deze week langzaam gaan bloeien en hier en daar worden de beginselen van topjes zichtbaar. We kunnen dus gaan uitkijken naar een heerlijke oogst.

Yes, de bloei is begonnen!

Maatregelen tegen de warmte

Ik heb de dames sinds 2 augustus op een 12/12 lichtregime gezet. Dat houdt in dat het 12 uur licht is en 12 uur donker in mijn kweektent. De planten kregen eerst 18 uur licht, maar door ze 6 uur minder licht te geven forceer ik de bloeifase. De planten denken nu namelijk dat de winter in aantocht is en daarom gaan ze bloeien.

Normaal slapen de planten (en ikzelf) ’s nachts. Maar met deze warme zomer en die hitte overdag zou het te warm worden met de lamp aan. Daarom is het beter om de dames in de nacht wakker te hebben en overdag kunnen ze lekker slapen. Omdat de lamp dan uit is scheelt ‘t in de warmte. Dit betekent wel dat ik vroeg opsta om de planten te verzorgen voordat zij gaan slapen.

Ik heb geen gecontroleerde ventilatorcomputer maar regel dat met de hand. Dit scheelt in de kosten en het houdt je dichtbij het groei- en bloeiproces van de dames. Ik monitor dus zelf de temperatuur in de tent en ook daarbuiten. Want als die temperatuur gelijk is, heeft het geen zin om de fan zo hard te zetten. Dan trekt ie toch geen koele lucht aan, maar alleen warme lucht.

Met de ventilator op de achtergrond regelt Barney de luchtstroom en verkoeling.

 

Ik ventileer de ruimte waar de tent staat goed zodat er in de nacht voldoende koele lucht is. Op deze manier hou ik de temperatuur ongeveer tussen de 26 en 29 graden. Dat is iets aan de warme kant, maar het kan nog geen kwaad. Ik moet eerlijk zeggen dat het ook helpt dat ik de HPS Killer LED-lamp op een ruimere afstand van de planten heb gehangen. Sindsdien gaat het stukken beter met mijn dames.

Versnaperingen tijdens deze fase

De planten strekken wel iets. Nou ja, 1 strekt en de rest vindt het wel best en houdt zich rustig qua groeien. Ik heb de dames deze week 1 keer water met voeding gegeven met een pH van 6,1. En 1 keer water met Vitalize van Mill’s en Alga Bloom van Plagron. Ik ga, zodra we over echte topjes gaan praten, ook weer Green Sensation gebruiken. Dus daar hoor je te zijner tijd wel over.

De Vitalize van Mill’s gebruik ik omdat het erg goed helpt tegen stressverschijnselen. En aangezien de dames tijdens de vorige ronde last hadden van stress omdat de LED-lamp te dicht op de planten hing, leek het mij een goed idee om dat als toevoeging te gebruiken.

Door de het gebruik van de HPS LED-lampen verbruiken de dames overigens veel minder water waardoor ik maar twee tot drie keer per week een liter water aan ze geef, soms met en soms zonder voeding. Ik hoop dat ik volgende week dames met bloemen kan laten zien. Voor nu wens ik jullie een fijne week en zoals altijd: smoke on!

Barney Green

(advertentie)