(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Met Reggae141 op de achtergrond – wat met dit weer eigenlijk ontzettend gepast is – kruipt Barney achter zijn vertrouwde computer. Hij draait een jointje terwijl de PC opstart en bereidt zich mentaal voor op een kakelvers verslag over de nieuwe planten in zijn kweektent: CBD Compassion en CBD Kush.

Wat ik jullie deze week wil vertellen? Nou, ik wil het sowieso even hebben over de hitte want dat houdt nu al weken aan. Lekker als je op het strand ligt maar niet per se lekker voor wietplanten binnen. Verder weten jullie waarschijnlijk wel hoeveel problemen ik vorige keer had met de bladeren en de lamp? Die wil ik deze keer coûte que coûte voorkomen dus daar wil ik het ook even over hebben.

Verder heb ik natuurlijk weer een paar mooie foto’s gemaakt vaarvan ik hoop dat jullie zullen genieten. Maar goed, laat ik beginnen (of was ik dat al..? 😉 ). De vijf planten gaan de derde groeiweek in en groeien doen ze met de warmte uitstekend, als kool! De bladeren zweten, wat de sapstroom in een sapstroomversnelling brengt zodat de dames gulzig hun water drinken en snel nieuwe plantmassa aanmaken.

Verkoeling

Maar hoewel de hitte voor snel groeiende wietplanten zorgt, is het toch niet optimaal. Veel kwekers ondervinden er de gevolgen van en ik ook. Ondanks alle maatregelen waarover ik zo zal vertellen, zie je dat mijn planten het een beetje té warm hebben. Het valt nog mee maar de bladrandjes krullen hier en daar lichtelijk omhoog. De bladeren zijn ook wat verkleurd maar dat is een overblijfsel van hun kleine potten, de nieuwe bladeren zijn wel weer mooi groen.

Om te zorgen dat mijn planten zo min mogelijk last van de warmte hebben, zorg ik er om te beginnen voor dat de lamp zo veel mogelijk uit is, zolang de zon buiten ‘aan’ staat. Ik draai natuurlijk nog op 18/6 dus dat lukt me niet helemaal maar van 11 tot 17 uur is het in de kweektent – en voor wat betreft de planten – nacht. Ook wanneer je met led kweekt kun je ervan uitgaan dat je planten het met deze buitentemperaturen te warm hebben.

Om de warme lucht verder zo snel mogelijk af te voeren, staat de ventilator op volle kracht aan, net als de afzuiger. Dit zorgt er wel voor dat de planten nóg meer gaan transpireren maar zolang ik genoeg water blijf geven hoeft dat geen probleem te zijn. Zorg wel dat je ventilator niet steeds op één plant gericht staat, gebruik als het even kan een zwenkventilator die heen en weer beweegt. Heb je die niet, richt je ventilator dan vlak over het ‘maaiveld’, en onder de lamp zodat de warme lucht wordt weggeblazen en de toppen wind opvangen.

240 centimeter

Ik heb deze week ook expres de 240 centimeter hoge Gorilla kweektent opgezet, daarin kan de lamp hoog genoeg hangen. Hij hangt nu ook extra hoog want ik wil voorkomen dat de bladeren weer gaan verbranden. Verder geef ik de planten ook wat Mills Vitalize; de silicium hierin maakt de planten weerbaarder tegen de warmte en verbranding door de lamp. Daarover gesproken, de HPS Killer (groeilampenshop.be) doet zijn naam eer aan maar deze keer hoop ik wel dat hij niet anders ‘killt’ dan de concurrentie van HPS lampen.

Ondanks alle maatregelen is het nu 30 graden in de tent en verder kan ik de temperatuur niet laten zakken zonder airconditioning. De temperatuur buiten de tent loopt namelijk ook al tegen de 30 graden.

Back to basic

Vier van de vijf planten zijn getopt en de vijfde heb ik expres niet getopt. Ik hoop op een mooie dikke hoofdtop aan deze dame, dat doet het goed op de foto’s. Het oog wil toch ook wat, of niet dan? De planten staan nu ook in hun 18-liter eindpotten in de Allmix aarde van Plagron. Op het moment krijgen de planten alleen aangezuurd water met een pH waarde tussen de 5,8 en de 6,2 en morgen krijgen ze wat basis groeivoeding. Ik wil deze ronde eigenlijk alleen basisvoeding gebruiken, zodat ik eventuele problemen door toevoegingen kan uitsluiten; back to basic.

Mozart

De tent staat in de woonkamer zodat de planten ook van de reggae kunnen genieten. Hopelijk helpt het ze. Misschien weet je nog dat ik ooit ook eens een muziek experiment deed. De invloed van muziek kan volgens mij wel een effect op planten hebben maar daar zijn de meningen over verdeeld. Er is ooit een studie naar gedaan en daar kwam uit dat klassieke muziek het beste is, en dan met name die van Mozart. Nou ja, genoeg geluld met die hitte; mijn joint is ook alweer een tijdje op dus ik moet hoog nodig een nieuwe gaan draaien. Ik wens jullie verkoeling toe en roep zoals altijd smoke on! Tot volgende week.

Barney Green

(advertentie)