(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Met gezonde en begrijpelijke tegenzin klom Barney toch in de pen voor een rookverslag en analyse van zijn mislukte oogst. Zijn Dutch Blue Automatics hebben het enorm zwaar gehad maar bloeiden ondanks alles toch gewoon door. Net als Barney zelf, gaven ze niet op, want die kweekt alweer vijf nieuwe wietplanten.

De rock ’n roll uit de jaren ’50 die swingend door het huis zweept maakt me nog enigszins een beetje blij want helemaal happy ben ik eerlijk gezegd niet. De autoflower ronde van de Dutch Blue Automatic is niet goed gegaan. Dat hebben jullie kunnen zien maar dat proef je jammer genoeg ook. Ik had gehoopt dat de wiet ondanks de te lage opbrengst nog wel lekker zou zijn maar de smaak valt me ook tegen. Hopelijk zal de smaak nog wat verbeteren als het wat beter gecured is.

Het is niet dat mijn oogst nu echt vies of raar smaakt maar je merkt dat ze gestrest is geweest. En dan zijn de toppen natuurlijk ook niet om over naar huis te schrijven maar goed, ik ga het toch proberen want van een mislukte oogst kun je leren.

Killer nekt automatics

De Dutch Blue Automatic heeft dus veel stress opgelopen. De HPS Killer ledlamp bleek te krachtig voor de geringe hoogte van mijn kweektent. De bladeren verdorden één voor één omdat de led kweeklamp er te dicht op heeft gehangen. Dat is uiteindelijk dus ook de reden van de van alle problemen geweest. Dutch Bue Automatic is dus geen slechte wietsoort en ook de HPS Killer is niet slecht maar ik schrijf de problemen toe aan mijzelf.

Helaas had ik niet door dat de kweeklamp niet voor niks een HPS Killer heet, en gewoon te sterk was voor de dames. Nat het oogsten heb ik de potten nagekeken en de aarde en de wortels doorgegraven en ik heb geen schimmel of beestjes of wat dan ook kunnen vinden. Wel viel het mensen op dat de onderste bladeren die uit het licht vielen gewoon groen bleven. Vandaar dat ik de conclusie trek dat het aan de hoogte van het licht heeft gelegen.

Doorzetters

Dat het me niet eerder in de ronde is opgevallen is mijn eigen fout, foei Barney! Maar goed, niets aan te doen en al doende leer je wel weer dat je echt overal aan moet denken en goed moet luisteren als je om raad vraagt. Ja, de wiet rookt wel maar je merkt er niet heel veel van en de smaak is ronduit gezegd zwak. Dat ligt allemaal aan de stress en de problemen, want als hetgeen wát ik proef sterker zou zijn dan is ze zeker de moeite waard.

Ik heb de planten de laatste drie dagen 24 uur in het donker gehad en heel langzaam laten drogen. Door natte handdoeken in de tent te hangen heb ik de luchtvochtigheid op peil geprobeerd te houden, dat is wel een aanrader met dit weer. Het uithoudingsvermogen dat de planten ondanks alle stress lieten zien is uitmuntend. De meiden hebben echt wel wat te lijden gehad maar niet opgeven hè, gewoon doorgaan tot het einde en toch wel wat oogst. Dus een goede voor de beginner!

CBD Compassion + Kush

Dan de Dutch Passion meiden die net in week twee zitten. Er is een kleine achterloper bij maar dat komt nog wel goed, er zit maar een week tussen. Ik heb 3 CBD Compassion en 2 CBD Kush dames op een bedje van Allmix van Plagron. Ze worden bijgevoerd met Power Roots en Vita Race, ook van Plagron, en staan onder twee T-Neon’s van ieder 55 Watt.

Ik heb er al vier getopt en ga dat nog een paar keer herhalen want ik wil veel zijtakken creëren. Ik zet van de week de extra hoge gorilla tent op en dan gaan de dames in schone 18-liter potten. Die vul ik ook met Allmix en dan hang ik de HPS Killer van 480 Watt meteen helemaal boven in de kweektent. Als de planten gaan strekken dan kan de lamp een stukje naar beneden. Als de bladeren vervolgens weer problemen krijgen dan gaat de lamp weer omhoog. Ik wens iedereen verkoeling in deze tropische dagen en roep smoke on!

Barney Green

(advertenties)