(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Barney’s Dutch Blue Automatics hebben het zwaar maar bloeien ondanks het steeds erger wordende bladprobleem toch gewoon door. En hoewel Barney de oorzaak van het probleem zelf nog steeds probeert te achterhalen, ziet het ernaar uit dat de planten deze ronde met verdorde bladeren moeten uitzingen. Soms zit het mee, soms tegen…

Terwijl de hete klanken van No Sweat uit de speakers pompen en een joint laat me laat zweven, staan mijn Dutch Blue Automatics te bloeien voor hun leven. Het bladprobleem woekert helaas door maar de dames laten zich gelukkig niet kennen en bloeien gewoon door, al zal dit waarschijnlijk niet mijn grootste kweeksucces worden.

Bloeien met bladproblemen

Nou ja, voetjes op de vloer maar weer. Het was een drukke week in de tent en ik blijf gissen naar de oorzaak van het bladprobleem. Maar wat er ook voor zorgt dat de bladeren één voor één verdorren, ze zullen er niet meer van herstellen. De bloeifase is ver gevorderd en er worden geen nieuwe bladeren meer aangemaakt.

Bij autoflowers ligt de levenscyclus vast; ze groeien een paar weken en beginnen dan aan hun bloeifase. Je kunt het leven van autoflowers dus niet verlengen door ze langer op 18/6 te laten groeien. Om deze reden is er doorgaans niet veel tijd voor herstel en wordt vaak aangeraden om autoflowers dan maar niet te toppen.

Toppen is toegestaan

Ik heb de Dutch Blue Automatics – eigenwijs als ik ben – toch getopt en heb daar geen spijt van. De planten zijn meer dan groot genoeg geworden en hebben een hoop toppen. Bovendien is het volgens mij ook wel goed om te laten zien dat een beetje tegendraads zijn, best goed kan uitpakken. Het is alleen jammer dat de bladeren zo verdorren maar dat heeft met het toppen niets te maken.

Als de planten gezonde bladeren hadden, waren de toppen waarschijnlijk veel dikker geweest. Gezonde bladeren zorgen voor de fotosynthese en de aanmaak van nieuw plantmateriaal (toppen dus). Het zijn als het ware de zonnepanelen van een wietplant.

Tijd voor spoelen

Omdat de planten hun einde naderen, ben ik vast begonnen met spoelen. Ik heb ze nog één laatste keer wat Ultimate PK voeding van Mills gegeven in de hoop dat de toppen toch nog wat aandikken. Maar goed, het is me allang duidelijk dat dit geen enorme opbrengst gaat opleveren. Ach, soms zit het mee en soms gaat het wat minder. Als de planten over een paar weken te drogen hangen, zal ik met een paar vrienden kijken of we de oorzaak van het bladprobleem alsnog kunnen achterhalen.

De HPS Killer ledlamp staat sinds het begin van de bloeifase vol aan, met zowel de groeistand als de bloeistand ingeschakeld. Er komt een mooi warm licht vanaf maar omdat de bladeren al zwak zijn, verbleken ze wanneer ik de lamp te dicht op de planten hang. Hij hangt dus op de hoogste stand wat ook niet echt bijdraagt aan een maximale oogst.

Wanneer je deze lamp ook gebruikt en je merkt dat het de bladeren verbleekt, hang hem dan een centimeter of tien hoger. Helpt dit niet, verhoog je hem nog eens met tien centimeter, enzovoorts enzovoorts. Gebruik tijdens de groeifase alleen de groeistand en schakel de bloeistand pas in wanneer je bloeiharen ziet.

Ik duik nog even mijn kweektent in om de dames goede moed in te spreken en wens iedereen een geweldige week toe. Smoke on!

(advertentie)