(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het leven van de Dutch Blue Automatics in Barney’s kweektent verloopt letterlijk niet helemaal vlekkeloos. Hadden ze het vorige week nog te warm, deze week zorgt de waterhuishouding voor een schimmelprobleem. En Barney zelf? Die maakt zich niet dik, rookt nog een jointje en beschrijft week #3 van de zichtbare bloei.

Yes, het is gelukkig eindelijk weer wat koeler in de tent maar ik heb er wel een vochtprobleem bij waar ik een beetje van baal. Ik zal er zo alles over vertellen maar zet eerst de feiten even op een rij. De planten staan zeven weken en laten sinds drie weken bloeiverschijnselen zien.

De soort is nog steeds de Dutch Blue Automatic van Spliff Seeds, ik heb ze getopt zodat ze nu lekker veel vertakkingen hebben. Verder hangt er zoals gewoonlijk een lekker jointje in mijn mondhoek en speelt er een chill muziekje van de online radiozender Swissgroove.

Vochtprobleem

Ja, ik baal een beetje want mijn planten hebben volgens mij een beetje een schimmelprobleem. Ze staan wat te nat en de lucht is erg vochtig geweest waardoor sommige onderste bladeren wat vergeeld zijn en donkere vlekken kregen. De bladeren van een aantal van de bovenste toppen hangen slap omlaag. Ik denk aan een schimmel maar het zou ook wat met de lamp te maken kunnen hebben, gezien de hangende bladeren bovenin.

Ik heb de aangetaste bladeren verwijderd en ben even gestopt met water geven en ben ook even met het wind-experiment gestopt en heb de ventilator weer continue aanstaan. Zeker wanneer het warm is is het toch wel nodig om de planten goed te beluchten en het helpt ook om het vocht in de lucht wat sneller af te voeren. De afzuiger staat ook vol aan en ik hoop dat de planten weer snel bijtrekken want dit ziet er toch niet uit zoals het zou moeten wat mij betreft.

Qua temperatuur gaat het gelukkig een stuk beter deze week. In de tent is het nauwelijks warmer dan daarbuiten. Voor ik aan het begin van de week doorhad dat de planten te nat stonden, heb ik ze nog wel een keer voedingswater gegeven met Mills C4 om de bloei te stimuleren. Wanneer de planten over een week (of twee) weer dorst krijgen verruil ik dat voor de PK-Booster van Mills zodat de toppen mooi kunnen aanzwellen.

Maar daarvoor moet de aarde dus wel eerst even wat minder vochtig worden, dat is makkelijk te checken door even met je vinger in de aarde te voelen.

HPS Killer

De HPS Killer ledlamp doet zijn werk goed, ik ga daar zeker nog wel een ronde mee draaien. Het grote voordeel in de zomer is natuurlijk dat een led minder warmte uitstraalt. In vergelijking met mijn HPS scheelt het minimaal drie graden, en dat kan net het verschil zijn tussen wel of geen hittestress voor de planten. De planten strekken wel enigszins maar niet zoveel dat ik me er zorgen over maak.

Nou, volgende week zullen we zien of de planten bijgetrokken zijn en het inderdaad een vochtprobleem is geweest, of dat er toch iets anders aan de hand is. Ik hoop het niet. Ik wens iedereen een feestelijke en bovenal gezellige Cannabis Bevrijdingsdag toe, daar wil ik het bij laten voor nu. Oh ja, en als laatste natuurlijk nog dit: smoke on!

Barney Green

(advertenties)