(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een mysterieus probleem zorgde deze week voor een vervelend bladprobleem aan Barney’s Dutch Blue Automatics. Vooral de middelste plant was er erg aan toe maar we kunnen je gerust stellen want inmiddels is de oorzaak van het probleem ontdekt, en durfde Barney het zélfs aan om zijn autoflowers te toppen.

Latin klanken zwepen me op en brengen me in de juiste stemming. En niet te vergeten natuurlijk de Blue Berry joint die op mijn lip ligt. Er is veel gebeurd deze week, zoals zo vaak met autoflowers ontwikkelen ook mijn Dutch Blue Automatic plantjes zich in rap tempo. Moet natuurlijk ook wel als ze over pak ‘m beet zeven weken klaar moeten zijn.

Gekrulde bladeren

Het onregelmatige windregime zorgt ook deze keer weer voor mooie stevige stammetjes, alleen hangen er sinds deze week omhoog krullende bladeren aan. De planten zagen er daardoor niet uit maar ik had geen idee waar het aan lag. Ik heb het daarom aan een maat voorgelegd en die zei dat ik de bloeistand van de HPS Killer moest uit doen. Tja, de planten staan uiteindelijk ook nog niet in bloei…

Nu zal je misschien denken, “Barney, je hebt toch al eerder met led gespeeld?” Jazeker, maar niet iedere led is hetzelfde, er zit nog aardig wat verschil in het lichtspectrum. Door zo vroeg de bloei led ook aan te zetten heb ik de meiden veel stress gegeven. Volgens Spliff Seeds is dit gelukkig een goede soort voor beginners, dus hopelijk kunnen ze wel tegen een beetje stress.

Autoflowers toppen

Puff, puff, pass. Zó, eerst even een hijs genomen, lekker! Ik wilde drie van deze planten toppen, om meer zijtakken te creëren. Ik weet alleen niet hoe ze daarop reageren, want men raadt over het algemeen aan om autoflowers juist niet te toppen. Ze zouden geen tijd hebben om daarvan te herstellen. Vandaar dat ik deze week nog maar eens wat advies heb ingewonnen en de planten na overleg toch getopt heb. Autoflower soorten van tegenwoordig blijken toch sterk genoeg te zijn. Alleen de middelste heb ik niet getopt, want die had al best veel last van de lichtstress.

Ik ben inmiddels ook begonnen met bijvoeden met Mills voeding. Deze voeding is makkelijk klaar te maken waar na je het water kan aanzuren met pH-min.

De juiste pH-waarde

Ik heb deze keer water gegeven met een pH-waarde van 5,8. Dat is tegen het randje aan want de ideale pH-waarde voor aarde ligt tussen de 5,8 en 6,2. Bij deze pH-waarde wordt de voeding zowel vanuit de grond als de voeding die ik zelf aan het water heb toegevoegd, beter opgenomen door de wortels. Aangezuurd water is erg belangrijk want alleen bij de juiste zuurtegraad kan de plant alle mineralen goed opnemen.

Ik wens jullie een fijn pinksteren, smoke on!

Barney Green.

(advertenties)