(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een dikke Blue Berry joint in de zon zorgt ervoor dat onze Barney zijn update deze week knetterstoned aan het digitale papier toevertrouwde. Zijn verslag gaat dan ook naar California en zakt af in de richting van de bodem van de aarde met de nodige waterbesparende tips, een bodemmeter en een aangename zomertemperatuur. Kortom, een stoned verslag van week twee uit de levens van vijf Dutch Blue Automatics.

Terwijl de zon aan zijn dagelijkse ondergang begint, zit ik bij te komen van een joint die ik pal in de zon heb gerookt. Ik ben zo high als een papegaai! Even een slok koffie en dan zal ik vertellen hoe het met de dametjes gaat in m’n growtent. Ze staan gezellig onder de HPS killer led van groeilampenshop.be

Hotel California

Kortweg gezegd gaat het super met de jongedames. Ze zijn bijna tegelijk opgekomen en gaan ook qua groei gelijk op. Hopelijk worden het alle vijf mooie volwassen planten met dikke, vette plakkerige toppen. Aan de muziek zal het niet liggen in ieder geval, The Eagles speelt hier een extra lange uitvoering van Hotel California. Dat moeten deze Dutch Blue Automatic plantjes toch kunnen waarderen.

Ik heb de dames, naast een beetje Root Juice wortelstimulator tijdens de eerste dagen, verder nog geen voeding gegeven. Daar wacht ik meestal mee tot ik aan de planten zie dat ze wat extra’s nodig hebben. Ik let daarbij vooral op de kleur, die wordt vanzelf lichter als de planten honger krijgen. Op deze manier voorkom ik dat ik te veel voeding geef en ze daarmee kapot maak. De potgrond die ik gebruik bevat al een bepaalde hoeveelheid voeding. Pas in de bloeifase moet ik écht bij gaan voeren; wat wietplanten in de bloeifase nodig hebben zit niet echt in de potgrond.

Waterbesparend

Ik gebruik de plantenvoeding van Mills; aan de hand van de fase van mijn planten maak ik extra voeding aan met de helft van wat het schema aangeeft. Door de HPS-killer led kweeklamp die het geweldig doet, hoef ik minder water te geven. De temperatuur blijft rondt de 25 graden, daardoor verdampt er minder vocht in vergelijking met mijn oude HPS lamp. Dit geldt ook voor hoe ik met de ventilator om ga, die draait niet continue maar met een tijdschakelaar zet ik hem onregelmatig uit en aan (net als de wind in de natuur zeg maar).

Ik heb de bloeischakelaar van de HPS-killer aangezet, samen met de groeistand. Dit geeft zo’n mooie rijke lichtbundel die niet alleen koud wit licht heeft, maar ook warm wit en rood en blauw licht. Een volledig lichtspectrum zoals ze dat zeggen. Je kunt dat het best zien op de schaduwrand van de potten op de grond, dan zie je een blauwe en rode rand.

Lekker temperatuurtje

Doordat ik de lampen overdag uit heb, hou ik de temperatuur goed onder controle tijdens het zomerse voorjaarsweer. De temperatuur in de grond is rond de 20 graden. Dat heb ik met een bodem meter gemeten, deze geeft tevens de pH-waarde en vochtigheid van de grond aan. Op de foto zie je van links naar rechts een EC-meter om de voedingsconcentratie te meten, de bodemmeter en een pH-meter die natuurlijk de zuurtegraad meet. De pH-meter en de EC-meter zijn een must voor iedere kweker maar de bodem meter, daar kan je ook wel zonder.

Ik wens jullie een fijne week toe en roep….. smoke on!

Barney Green

(advertenties)