(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Dat het met wietplanten niet altijd zo loopt zoals we willen, moge na vier jaar aan kweekverslagen wel duidelijk zijn. Van de week werd onze Barney wat dat betreft nog eens hard met zijn neus op de feiten gedrukt. Hij gaat je er alles over vertellen. Maar natuurlijk niet zonder muziek en een dikke joint op de lip.

Ik heb de plaat van Jamiroquai weer eens opgezet en met een lekkere Blue Berry joint in mijn mondhoek, zal ik jullie vertellen wat er nou gebeurd is. Zoals jullie weten wilde ik de oogst van de Blue Berries deze keer over twee tot drie avonden verdelen. Er waren twee achterlopers die nog wel even wat langer hadden mogen staan terwijl de andere drie al helemaal klaar en wel afgebloeid waren.

Uitgefilterd

Zondag ben ik aan de oogst van de eerste twee planten begonnen en heb ik ze te drogen gelegd in mijn  droogkast. De andere drie planten heb ik toen nog even laten staan; mijn droogkast heeft een eigen filtersysteem zodat je buiten de kast geen wietlucht ruikt tijdens het drogen. Maandag werd het me echter duidelijk dat het filter in de droogkast niet meer zo goed werkte. Ja en de enige oplossing is dan om de planten toch maar in de kweektent drogen, dát filter werkt tenminste nog wel.

Neem dus maar van mij aan dat je altijd je filter tijdig moet vervangen

Ondanks dat ik het eigenlijk niet wilde, heb ik de andere planten iets te vroeg moeten oogsten. Dus mensen, neem maar van mij aan dat je altijd je filter tijdig moet vervangen. In dit geval kon ik nog in de kweektent drogen maar wat doe je als dat geen optie is? Een sterke wietgeur kan je behoorlijk in de problemen brengen en je koolstoffilter voorkomt zulke problemen dus hou er als het even kan eentje op voorraad.

Fris en fruitig

Ik moet wel zeggen dat er maar één plant was die echt nog veel witte haren had. Ik heb in de tent wel op mijn gemak kunnen oogsten omdat het een grote BudBox is. 240 centimeter lang om precies te zijn, en aangezien ik maar in één helft kweek kon ik in de andere helft op mijn gemak knippen.

Drogen met de lamp aan was geen optie; door de hoge temperatuur van de lamp zou me wiet te snel drogen en dat tast de smaak aan, dat zou erg jammer zijn. Ik rook nu een topje dat ik al eerder al had afgeknipt. Het smaakt heerlijk fris en fruitig en ik ben er erg mee in m’n sas.

Ondersteboven

Het wind-experiment is goed verlopen alleen kan ik pas als alles droog is, zeggen of het echt invloed heeft gehad op de opbrengst. Ik weet wat ik gemiddeld bij een goede ronde oogst, dus daar zal ik de oogst mee vergelijken. Hoe dan ook ga ik volgende ronde weer door met experimenteren. Dan zet ik er een tweede  ventilator bij die ik ook op onregelmatige tijden laat draaien.

De toppen die nu liggen te drogen voelen lekker zwaar en hard aan. De planten die ik het laatst heb geoogst  heb ik van hun schutbladeren ontdaan, en in hun geheel ondersteboven gehangen. Laatste tip van flip voor deze week: als je klaar bent met knippen, gebruik dan zonnebloemolie om je schaar en je handen mee schoon te wassen. De plakkerige hars is namelijk niet wateroplosbaar maar wel vet-oplosbaar. Naderhand wel even nawassen met zeep.

Een fijne week voor iedereen en… smoke on!

Barney Green

(advertentie)