(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een dagje later dan gewoonlijk maar wel met prachtige foto’s, leverde Barney zijn wekelijkse verslag in. De oogst komt langzaam dichterbij en voor een optimale smaak is ook het spoelen vast begonnen. Door lage nachttemperaturen zijn de planten iets langzamer gegroeid maar is ook de paarse kleur van de Blue Berries prachtig naar boven gekomen.

Terwijl The Scene de achtergrondmuziek verzorgt, maak ik me op voor een vers verslag over de voortgang van mijn geliefde Blue Berry wietplanten. We zijn in week 11 vanaf het ontkiemen en week 7 van de zichtbare bloei en sommige toppen krijgen nu een prachtige donkerpaarse kleur.

Spoelen

Ik ben ook al begonnen met spoelen want ik heb wat extra voeding van Mills gebruikt. Door wat eerder te spoelen, kan het niet anders dan dat mijn toppen straks heerlijk zullen smaken. Ik spoel met aangezuurd water met een pH-waarde van 6,1. Hierdoor wordt de voeding die nog in de grond zit goed opgenomen en komen de wietplanten voorlopig niets tekort.

Als ik het in moet schatten dan denk ik dat het nog een week of twee duurt voor ik kan oogsten maar het kan soms ineens heel snel gaan, we zullen zien. Omdat mijn wietvoorraad bijna op is oogst ik wel alvast één tak, de schoorsteen moet wel blijven roken natuurlijk 😉

Iets te koud

De planten zijn op het oog niet heel veel veranderd ten opzichte van vorige week, en dat komt omdat de temperatuur de afgelopen week ’s nachts rond de 16 graden was en dat is een beetje te koud. Ik had de afzuiger vrij hoog staan en eigenlijk zou ik die in de nacht wat lager moet zetten. Dit doe ik inmiddels wel en ik verwacht dan ook dat de planten daar weer wat sneller van zullen gaan. Bij een te lage temperatuur kan de groei wat stagneren.

Ik ben trouwens erg tevreden over de Budbox, kan ik na 11 weken wel zeggen. De grote kweektent geeft me de ruimte om de planten goed te filmen. Zoals jullie weten ben ik namelijk bezig een time lapse film van de planten te maken. Ik ga de beelden na de oogst bewerken en zal jullie de film natuurlijk niet onthouden. In de Budbox staan twee camera’s want ik wil verschillende aspecten van de groei laten zien.

Geurloos drogen

Om de wiet straks goed te kunnen drogen heb ik mijn droogkast ook alvast weer in orde gemaakt, zodat de toppen geurloos kunnen drogen. Met geurloos bedoel ik dat ik een afzuiger in de droogkast heb en weinig luchtgaten heb in de kast zodat ik op een lage stand van de afzuiger al geen last heb van ontsnappende geuren. Daarover gesproken; de dames ruiken heerlijk! Als ik een top pak en dan even aan me handen ruik komen de aroma’s los, een smakelijke zoete en fruitige geur waarvan het water je in de mond loopt.

Het wind experiment wordt in de volgende ronde verder uitgebreid. Ik heb een tweede ventilator geregeld en die zet ik aan de andere kant en laat ik ook onregelmatig aan en uit gaan. Ik ben benieuwd wat dat voor een effect zal hebben. Ik heb een vloerventilator die mooi onder de camera kan staan en niet in beeld komt. Nou, ik hou jullie op de hoogte en wens iedereen een fijn paasweekend toe. Smoke on!

Barney Green

(advertentie)