(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De enige echte eindbaas van The Stoned Society noemt het ‘een bizar weekje’ en dan doelt hij natuurlijk met name op de roemruchte ‘Tweede Kamer-springer’, ofwel mediwiet-activist Hans Kamperman. Die schoof enkele dagen na zijn wanhoopsdaad alweer doodleuk aan bij de maandelijkse VOC-vergadering… tijd voor een recap door Mauro himself dus!

Wie weet wat er morgen gebeurt

Een vriend vroeg me nog vorige week woensdagavond een simpel: ‘Hoe is het?’ Ik antwoordde met: ‘Nu wel goed, maar wie weet wat er morgen gebeurt!’ Dat ik de volgende dag wakker zou worden met het nieuws dat Hans Kamperman van het balkon in de plenaire zaal van de Tweede Kamer was gesprongen, dat behoorde niet tot de verwachtingen.

Even voor de goede orde, het verhaal van Hans door Cannabis News Network:

Bizarre periode

Het was zoals je je kunt voorstellen dus een vrij bizarre periode vorige week. Niet allerminst door de actie van Hans Kamperman, maar daar bovenop was mijn collega, mede-columnist, voorzitter en woordvoerder van onze stichting VOC Nederland Derrick Bergman nog op reis met Cannabis Connect in Canada.

En zodra er wat gebeurt omtrent cannabis, worden we als gevestigde stichting ondertussen steevast gebeld door de media voor contacten of commentaar. Uiteindelijk ‘viel het mee’. Alleen de redactie van Pauw belde om in contact te komen met Darpan en de volgende dag belde Omroep Gelderland me wakker voor commentaar.

Hans Kamperman is al snel hersteld gelukkig en schoof afgelopen maandag zelfs alweer aan bij onze openbare vergadering van VOC

Verder heb ik zo goed als ieder nieuwsbericht gelezen: lokaal, nationaal en internationaal. Daaruit kan ik opmaken dat zeker de publieke omroep ons erg heeft laten zitten. Pauw was kortaf, het Journaal noemde niet eens cannabis, DWDD durfde het niet – denk ik – en ‘de Kwis’ van afgelopen zaterdag droeg hun steentje bij aan het verspreiden van onwaarheden (o.a. dat Hans er maar een week stond en daarna besloot… Afijn…) Powned daarentegen, was juist wel goed. En zij zijn ook deze week terug gekomen voor een vervolg:

In de kranten werd er beter aandacht aan besteed, maar de 5 regels in het NRC waren anders een echte aanfluiting.

Oh oh gastvrij Den Haag

Hans is al snel hersteld gelukkig en schoof afgelopen maandag zelfs alweer aan bij onze openbare vergadering van VOC. Dat hij op de agenda stond, was onvermijdelijk en daardoor extra fijn dat hij er zelf bij was. Daardoor konden we ook bespreken of we woensdag 28 maart iets gingen doen aansluitend op de aanvankelijk geplande bijeenkomst van een soort van Slachtofferhulp in de Tweede Kamer. Dat laatste ging overigens niet door dankzij te weinig animo.

De actie van Hans Kamperman gaat door, helemaal rechts uw columnist van dienst in Den Haag afgelopen week…

Uiteindelijk zijn we wel afgevaardigd, evenals een tiental diehards uit vrijwel iedere provincie. Na iets meer dan een uur zijn we toch maar op zoek gegaan naar een coffeeshop om te schuilen voor de regen en een bakkie koffie met jointje. Alleen dat bleek nog knap lastig, gezien je bij de eerste shop nauwelijks plek had, de tweede je lid van moest zijn (WTF?!) en je bij de derde alleen naar boven mocht gaan roken als dat rookwaar ook net ter plekke was aangeschaft.

Meepraten over wietteelt experiment

Lichtpuntje daarentegen deze week was wel de uitnodiging ontvangen door onze stichting om deel te nemen aan een rondetafelgesprek met de advies commissie die gaat over de wiet experimenten. De vragen al doorgenomen, valt er te melden dat het zeer concrete dingen zijn. Variëteit, regels omtrent pesticiden en voeding, aan welke criteria coffeeshops en gemeenten moeten voldoen en zo voorts. Helaas niks over thuisteelt natuurlijk, maar dat zullen we niet onvermeld laten.

En voor wie het nog niet heeft gedaan, teken de petitie van Hans!

(advertentie)