(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nadat ie – net als driekwart Nederland – hersteld is van de griep kan de eindbaas van The Stoned Society zich gaan verheugen op de aankomende editie van ’s werelds grootste cannabisbeurs Spannabis in Barcelona. Met behalve dat megafestijn nog een shitload aan interessante side events. Vele tips van de sluiers worden nu alvast opgelicht!

Nederlandse prijzen in Spaanse social clubs

Jaja, het jaar is weer echt onderweg. Gelukkig ben ik sneller dan verwacht hersteld van mijn keelontsteking waar ik het in mijn vorige column over had. Met enige hulp dat wel, waarvoor enorme dank. Wel ben ik ook weer gaan blowen, zoals te verwachten viel.

En er staat weer een boel leuks voor de boeg. Vliegtickets voor Barcelona van 7-11 maart zijn geboekt. Daar zullen we aanwezig zijn op de grootste beurs van Europa, Spannabis, om onder andere promotie te maken voor de 10e Cannabis Bevrijdingsdag die er dit jaar op 17 juni zit aan te komen. Het wordt overigens het vierde bezoekje aan Barcelona met als hoofddoel Spannabis. De eerste keer was misschien de beste qua rookwaren. Toen ‘doneerde’ je nog 6 of 8 euro voor een goed grammetje wiet. Nu zijn het gewoon Nederlandse prijzen en als je pech hebt is het nog afgeklopt ook.

Dab-A-Doo

Naast de beurs en de clubs, is er daarbovenop nog een ruime keus aan side events om te bezoeken. Een van de meest langlopende is Dab-A-Doo georganiseerd door de Pollinator crew, bekend van de pollinator en bubbleator. Dab-A-Doo is zoals de naam doet verhullen, een hasj-olie competitie die ook voor het openbare publiek te bezoeken en mee-jureren is. Voor 175 euro kan je mee-jureren, maar je kan ook voor 55 euro een kaartje kopen zodat je toch aanwezig kan zijn. En waarschijnlijk toch wel stoned dan wel high wordt…

Een ander uniek side event is Lost Art of the Hashishin door Frenchy Cannoli. Hij geeft een workshop voor welgeteld 266 dollar in het maken van hasj

Daarnaast is er ook voor de tweede keer The Monsters Cup, gehost door 10 verschillende cannabis social clubs. Zelf ben ik er nog niet bij geweest, misschien dit jaar wel. Opvallende aangekondigde gast: Berner, een van de drijvende krachten achter het ‘Cookies’ imperium. De makers van ‘Designer Weed’ zoals ze het zelf hebben genoemd. Enkele voorbeelden van hun soortjes: Gushers, Biscotti en Smarties.

Masters of Rosin

Voor het eerst dit jaar wordt ook ook de Masters of Rosin georganiseerd bij club HQ Barcelona. Een interessant evenement wel, waar je helaas geen jurykaarten voor kan kopen. Je kan volgens mij wel gewoon aanwezig zijn bij het evenement, waarbij de deelnemers live rosin persen waarna het getest wordt door een vakjury. Ik heb nog wel een membercard van HQ, maar kan me herinneren dat het 30 euro was alleen al om te registreren. Waar ik 20 euro zal moeten betalen om die te verlengen verwacht ik, en dan verwachten ze ook nog dat je geld op je membership pasje zet waarmee je dan binnen rookwaar en drinken kan kopen.

Ambachtelijk hasj maken

Een ander uniek side event is Lost Art of the Hashishin door Frenchy Cannoli. Een in de scene beroemde Fransman die nu in Californië woont om daar op artisanale wijze hasj te maken. Hij geeft een workshop voor welgeteld 266 dollar in het maken van hasj. Het zal het geld wel waard zijn, maar het is een behoorlijk bedrag. Verder opvallend nieuws vanuit de Expogrow hoek, eigenlijk een concurrent van Spannabis, die aankondigde een business conferentie te organiseren op 8 maart in Barcelona.

In hoeverre we bij al deze dingen aanwezig zijn, durf ik nog niet echt te zeggen. Overal het volle pond betalen behoort niet tot de mogelijkheden in ieder geval. Mocht je ook gaan naar Barcelona en ons spotten, spreek ons zeker aan. Vamos!

[openingsbeeld: Barney’s Farm]
(advertenties)