(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het zal weinigen ontgaan zijn: de Lage Landen zijn in de ban van een heuse griepepidemie. Ook columnist Mauro van The Stoned Society ontsnapte er niet aan. En omdat ook de redacteur die normaal zijn bijdrage op de site zet geveld was door die kl*tegriep verschijnt de column ook nog eens dagen later dan gedropt…

Mijn laatste jointje

Het is alweer een weekje geleden dat ik mijn laatste jointje heb gerookt. Dat zag waarschijnlijk niemand aankomen, evenals ikzelf. Toegegeven: het was niet vrijwillig. En ik heb nog steeds THC en CBD geconsumeerd natuurlijk in de tussentijd.

Dinsdagmiddag begon ik het op kantoor behoorlijk koud te krijgen uit het niets, waarna ik maar naar huis ben gegaan om me aan te sterken met voedsel maar dat was tevergeefs. Die nacht zweette ik me te pleuris, sliep slecht maar moest toch aan de bak de volgende dag voor de nieuwjaarsreceptie van PCN. Aanvankelijk wilde ik me ziek melden, maar ik werd overtuigd toch te komen. Al was het maar om mensen een handje te schudden en Dries van Agt en Vera Bergkamp nog eens te zien en horen spreken.

Keelontsteking dwingt tot rookpauze

Dat ging allemaal net goed. Ik rookte een jointje die dag, maar werd daardoor nog duizeliger dan ik al was en was dus niet echt bevorderlijk. Terug in Eindhoven ben ik door de liefste fantastisch verzorgd, want wat griep leek is uiteindelijk overgegaan in een keelontsteking. Roken zat er dus zeker niet meer in. Daar heb ik ook geen probleem mee even te stoppen, evenals cannabisgebruik. Mentaal in ieder geval niet.

Mijn lichaam daarentegen… Ik sliep al slecht en om dan ook te stoppen met cannabinoïden was niet zo’n handig voor mijn herstel. Dus dan ga je experimenteren.

Ik begon na te denken over alternatieven die niet onder ‘roken’ vielen, mijn keel niet aan zouden tasten en mij toch in slaap zouden krijgen

Ik had nog wat 13mg en 25mg THC snoepjes van The Candyman liggen. Op hoop van nachtrust consumeerde ik er eentje op de ene dag, de andere de dag erna. Het bleek niet voldoende om me aan het slapen te krijgen.

Ook een gram buitenwiet toevoegen aan warme melk met thee, bleek helaas niet te werken. Mijn tolerantie was/is misschien nog steeds te hoog.

En dus toen ik weer thuis kwam deze week nadat het de betere kant uit ging, begon ik na te denken over alternatieven die niet onder ‘roken’ vielen, mijn keel niet aan zouden tasten en mij toch in slaap zouden krijgen.

Dabben tot ik erbij neer val

De oplossing is uiteindelijk gevonden in de VapeXhale Cloud Evo gevuld met ijswater. Net voor het slapen gaan ben ik begonnen aan een dab sessie, dat enig hoesten opleverde voor de longen (zoals bijna iedere dabsessie), maar op de keel na was er eigenlijk niks op aan te merken. En dus bleef ik lekker doorgaan tot ik erbij neer zou vallen.

Na een dik uur zat ik nog steeds klaarwakker rechtop en heb ik het maar opgegeven door een basket te vullen met echt oude indica soorten, aangelijnd met een beetje indica concentraat. Iets daarna ben ik in mijn bed gaan liggen en heb voor het eerst in een week weer goed geslapen.

Stop niet cold-turkey met cannabinoïden

Ik gebruik cannabis om meerdere redenen, maar een van de medicinale redenen blijft om makkelijker in slaap te vallen. Van die nachten dat je de hele nacht wakker ligt zijn een nachtmerrie (hah) en wil ik dan ook zo veel mogelijk uitsluiten. Immers, we willen krachtig voor de dag komen.

Moraal van het verhaal: we worden allemaal wel eens ziek en moeten ons dan even achter de oren krabben over hoe we onze cannabinoïden voor die situatie het beste binnen krijgen. Maar stop er vooral niet cold-turkey mee…

[openingsfoto:  felipe caparros/Shutterstock, overige illustraties: MaryValery/Shutterstock]
(advertentie)