(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hasjolie en afterparty’s, het is in de ogen van onze columnist een gezegende combinatie. Met name als het zuivere te verdampen of te dabben cannabisproduct het Colombiaanse marcheerpoeder vervangt dat zo populair is bij de party people. Nou ja, lees zelf maar wat hij  bedoelt…

Mijmeren over vroeger

Er wordt tegenwoordig niet meer zo veel gefeest dankzij de corona crisis, maar daarvoor konden we er in Nederland aardig wat van. Zelf heb ik ook aardig wat gefeest en woonde ik zelfs bijna 3 jaar boven een café op het Stratumseind in Eindhoven. Deels vrijwillig.

Gelukkig voor mijn gezondheid woon ik er al een paar jaar niet meer… Maar toen ik een beetje mijmerde over die tijd eerder deze week, moest ik denken aan hoe ik omging met afterparty’s destijds.

Een hoop geregel wel zo’n after

Immers; feest je wat af of woon je in (of dichtbij) uitgaansgelegenheden dan is in beide gevallen de kans groot dat je regelmatig een afterparty bezoekt of organiseert. In dat laatste geval geen makkelijke klus. Om je heen proberen vaak mensen te slapen, dus het mag niet te luid zijn en te lang doorgaan.

En er moet genoeg te drinken voorradig zijn en er moet goede muziek draaien die je het liefst niet iedere 5 minuten moet veranderen. En er wordt regelmatig een joint opgestoken op de/een after.

Hasjolie als uitsmijter

Maar zeker als je net zoals ik niet snuift, dan kan het allemaal wel erg lang duren. Helemaal als jij de after organiseert en met de hele bende thuiszit. Mensen mogen van mij doen wat ze willen op drugsgebied, maar op een gegeven moment ben je er klaar mee. En probeer je zo vriendelijk mogelijk de nog overgebleven aanwezigen te verzoeken aan om het pand te verlaten. Soms hebben ze daar wat hulp bij nodig.

Wat ik dan vaak deed is wat hasjolie tevoorschijn toveren om zodoende de aanwezigen te verleiden om dit te proberen in plaats van dat gesnuif. Meestal is er zeker wel interesse, maar velen kunnen het vaak niet laten om het toch te doen.

Afdalen van de coke-berg

Hoe dan ook, als ze het wel proberen is het naar mijn mening een ideale manier om mensen op een veilige manier van hun berg te halen en te kalmeren. En het is een interessante bezigheid om te doen. Met lekkere geur en smaak. Meestal na 3 of 4 hits (niet direct achter elkaar) hebben ze er wel genoeg van is mijn ervaring.

Dan wordt er meestal nog een joint gedraaid (of sigaret opgestoken) en dankzij die combinatie van nicotine en THC in je bloed – denk ik – word je apestoned. Tijd om te gaan slapen, maar liefst niet bij mij thuis. Na enig gemor staan ze dan toch ineens buiten en kan ikzelf aan mijn slaap beginnen.

Hasjolie ontbreekt in de wietproef

Hasjolie heeft (net zoals cannabis zelf natuurlijk) een slechte naam gekregen. Maar als het naar goede normen is geproduceerd, is het een schoon, puur product wat je niet rookt maar kan gebruiken om te verdampen of om edibles van te maken.

Dat maakt het des te jammer, ik herhaal het regelmatig, dat hasjolie niet is opgenomen in het experiment. Hasj wel. Maar liefst de helft van de kweek zou moeten gaan naar de productie van hasj. Daar hadden ze best een deel hasjolie van mogen/kunnen maken…

[beeld: serpeblu/Shutterstock]
(advertentie)