(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het zal je niet ontgaan zijn. Het EK 2020 in 2021 is onderweg en Nederland heeft zich geplaatst voor de achtste finales. Als cannabis- én voetballiefhebber vermaak ik me in ieder geval prima. Mocht je je afvragen: wanneer gaat hij het over cannabis hebben? Dat gaat zo duidelijk worden, beloof ik je.

Shepherd’s Pie

Tot aanstaande 26 juni is het vooral thuis naar de televisie staren, maar daarna mogen we weer naar buiten. Ik vind dat ook niet heel erg om alleen te kijken en maak er dan ook maar het beste van. Met wedstrijden om 15.00 uur ging het extra scherm aan en werkte ik (of ik stopte) om het EK te volgen. Maar ik zag al snel leuke combinatiemogelijkheden, aansluitend op de landen die spelen, op het gebied van eten, drank en natuurlijk: wiet. 

Goed voorbeeld was afgelopen vrijdag toen op Wembley in een stromende regen Schotland aantrad tegen Engeland. Sinds de pandemie verzorgt mijn stamkroeg Stage Music Café ook maaltijden en omdat ze Shepherd’s Pie hebben, was de keuze snel gemaakt toen ik voor de desbetreffende avond zat te denken wat ik wilde gaan eten. Daar hoorde natuurlijk ook een biertje bij. Ik had weinig tijd, anders had ik nog speciaal een Engels biertje kunnen vatten. Maar de Engelsen zijn ook niet zo nauwkeurig op het gebied van alcohol, toch? 

Narstie Glue

Goed, het wietje moest ik ook nog kiezen. Welnu, een wietje gekweekt in Engeland heb ik niet meer, maar wel eentje hier gekweekt van zaden gemaakt in Engeland. Zodoende kwam ik uit bij Narstie Glue, een van mijn favorieten van de Highlife Cup 2021. Narstie Glue is een soortje vernoemd naar de rapper en tv-bekendheid Big Narstie en is gecreëerd door Lady Sativa Genetics. In principe is het een verbeterde Gorilla Glue variant, die als je die smaak goed kent, een beetje ‘na(r)stie’ is. 

Nederland, Italië en Spanje

Als Nederland speelt is de keuze iets makkelijker. Voor een goede bodem kan je voor (de ook nog eens oranje) stampot gaan. Nederlands bier is ook geen probleem. Laat staan in Nederland gekweekte wiet van typisch in Nederlands gemaakte soortjes. Met haze zit je dan altijd wel goed, dat houd je ook nog eens scherp.

De verwachting is dat Italië ver gaat komen, maar met de adaptatie van de Italiaanse keuken hier hoeft dat geen probleem te vormen. Alhoewel ik het qua wiet zo even niet zou weten, maar volgens mij ligt er ergens nog wel iets wat in Italië is gekweekt. Spanje is weer makkelijker op dat gebied, met de vele zadenbanken, soortjes en zelfs Spaanse wiet die je hier tegen komt in de coffeeshops.

Regenboogwietje bij Duitsland-Hongarije

Maar er zijn wel meer manieren om de wedstrijden te combineren met cannabis. Zkittlez of een kruising daarmee was woensdagavond wel een goede bijvoorbeeld voor de wedstrijd van Duitsland tegen Hongarije in München. Het stadion mag misschien niet in de regenboog kleuren, maar ‘taste the rainbow’ kan wel natuurlijk!

Dus wees vrij en creatief in je experimenten. Het maakt het net allemaal net wat leuker, dat kan ik je garanderen. Ook als je maar in je eentje bent!

[beeld: strelka cosmonaut/Shutterstock]
(advertentie)