- Een eigen wietsoort stabiliseren, zo doe je dat!
- De Riptip Tour 2024: Een week vol unieke cannabiservaringen
- Hoe silicium voor sterkere wietplanten zorgt
- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#2)
- 9 Quick tips voor beginnende steenwolkwekers
- Wat niemand je vertelt over wiet knippen (maar wij wel)
Nieuwe ronde: NiBaMeCa vs. Ice Cream Cake uit stekken
Het is alweer een maandje geleden maar wat hébben we genoten van het oogstverslag en vooral ook de foto’s van NiBaMeCa’s Strawberry. Vandaag start het kwekerscollectief een hele nieuwe ronde, en deze keer uit stekken van een mooie Ice Cream Cake moederplant. Alleen niet helemaal zonder slag of stoot…
Hallo allemaal en welkom terug in onze kweekruimte. We zijn er even tussenuit geweest maar hebben ondertussen zeker niet stil gezeten. Zoals we in ons vorige verslag al hebben laten doorschemeren, hebben we voor deze ronde een fantastische en exclusieve strain gekozen: Ice Cream Cake van Seed Junky Genetics. We zijn zeer trots dat we deze wietsoort mogen kweken en jullie daarvan kunnen laten meegenieten.
De smaak van Strawberry
Maar voordat we de kweekruimte induiken nog even een terugblik op de vorige oogst, en met name de smaak van de geweldige Spliff Strawberry van eigen bodem.
Na een goede 1,5 maand curen hebben wij deze sativa nogmaals getest, en hij is echt geweldig! Het smaakprofiel is fruitig en citrus-achtig met bloemige tonen op de achtergrond. Na het curen is de scherpe smaak helemaal verdwenen en is hij zacht maar zeer vol van smaak. We kijken uit naar straks want er ligt er nog een klaar voor na het schrijven van dit verslag.
Kerngezonde stekken
En nu vlug terug naar de kweekruimte. We kweken deze ronde met stekken en die hebben we ontvangen in een zeer nette verpakking. Ze zijn supergezond en de eerste wortels prikken al door de plug naar buiten. Deze Ice Cream Cake zijn elders opgekweekt tot moederplanten, waar we vervolgens 16 hele mooie stekken van hebben gesneden. Daarvan blijven er 7 bij ons en 8 staan inmiddels bij een bevriende medekweker. Helaas heeft één van de dames het niet overleefd, dus hebben we weer exact dezelfde opstelling als vorige keer. Een rij van 4 en een rij van 3 planten, met een plek over voor een luchtbevochtiger. Later in de bloeiperiode komt daar wellicht een luchtontvochtiger, mocht dit nodig zijn.
Voeding van Van Gogh
Hoewel we normaal met Hy-Pro voeding zouden kweken willen we Greensell.nl via deze weg bedanken voor hun gulle gift: een volledig testpakket van Van Gogh’s vloeibare voeding. Bestaande uit: Miracle Roots, Radical Enzymes, Master Leaf nutrition, Master Hydro A+B Groei (op de foto hieronder zie je Master Soil A+B maar die flessen zijn inmiddels omgewisseld), Master Hydro A+B Bloei en Master Mirace C wij zijn vereerd om dit product te testen en dat jullie aan ons dachten.
Ai! Trips
Helaas gaat niet alles zonder slag of stoot. Net na de overgang naar het 12/12 lichtschema ontdekten wij dat we trips op de planten hebben, en moeten bestrijden. Gelukkig is de bloei nog niet begonnen, en kunnen we de planten nog goed behandelen zonder dat onze toppen aangetast worden.
We kiezen voor Vertimec in de verhouding 1:1000. Eén liter water dus en één milliliter Vertimec en de planten volledig besproeien; ook onder het blad. Vertimec is wat ons betreft de beste keuze. Het bestrijdt alle bewegende stadia van spint maar daarnaast ook de larvale stadia van bladvlooien en trips. Het spul wordt snel opgenomen in de waslaag op het blad en verspreid zich vanaf daar door in het bladweefsel. Het gaat echter niet mee in de sapstroom van de plant, en we hebben nog geen bloemvorming dus in dit stadium nog volledig veilig te gebruiken. Vier dagen na de eerste behandeling zullen we nog een tweede dosis spuiten om de laatste trips te bestrijden.
Welkom in het nu
Ja, want dan zijn we nu aangekomen bij het heden. De planten staan inmiddels een kleine week op 12/12 en vanavond spuit ik de tweede en laatste dosis met Vertimec en dan houden we onze finger crossed dat alle trips weg zijn, zodat we door kunnen zonder verdere strubbelingen.
In het volgende verslag gaan we iets verder in op de voeding, en hoeveel we gebruiken en schieten we natuurlijk ook weer nieuwe foto’s!
Groene Groet,
NiBaMeCa