(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zoals je misschien nog weet bloeien de Wedding Cake planten van kwekersduo NiBaMeCa ontzettend mooi. Niet in de laatste plaats door het selectief ontbladeren, en de goede verdeling van de toppen, is hun kweektent voornamelijk gevuld met toppen. En dat ziet er in bloeiweek #5 en #6 mondwaterend lekker uit mogen we wel zeggen. Kweekverslag!

De twee weken sinds ons laatste verslag van de Wedding Cake planten zijn als een gek voorbij gevlogen en dat is de dames aan te zien. De toppen worden met de dag voller, compacter en ongetwijfeld ook veel zwaarder. Dat weten we trouwens wel zeker want de dames begonnen afgelopen week al door te zakken door het gewicht van de toppen. Toppen die trouwens weer ontzettend fotogeniek zijn, dus zoals beloofd hebben we onze beste camera weer van stal gehaald voor de nodige eye candy.

Jojo’s

Om te voorkomen dat de takken doorbuigen of zelfs knakken, zijn we dan ook druk bezig geweest met touw en jojo’s om de toppen op te binden. De jojo’s werken het makkelijkste want die kun je simpelweg aan een top en de buizen van de kweektent haken, en blijven ook zelf op spanning. Helaas hadden we er daar alleen niet genoeg van voor de vele toppen in onze tent. Maar eenvoudige touwtjes doen het ook wel, alleen moet je opletten dat je die niet te strak knoopt en te hoog optrekt. Uiteindelijk is het best goed gelukt om de zwaarste toppen te ondersteunen, en waren we er op tijd bij, voor de toppen nog zwaarder worden.

Met nog ruim vier weken te gaan, zullen de bloemtrossen namelijk nog wel flink in gewicht toenemen en daar zijn ze nu op voorbereid. De toppen zijn deze keer zo mooi verdeeld dat het licht goed in het bladerdek kan penetreren, en we stiekem al op een record opbrengst hopen. Het ziet er in ieder geval wel naar uit, maar dan moeten we de dames nog wel een paar weken gezond en sterk houden.

VPD & voeding

Nu de laatste weken van de bloeifase in gaan, en met de dikke toppen die de dames nu al hebben, is het opletten geblazen voor een hoge luchtvochtigheid en onze grootste vijand toprot. Helaas is het klimaat de laatste tijd wat lastiger onder controle te houden, door het wisselvallige weer in ons landje. We hebben gelukkig wel de hulp van onze Pulse One en onze lucht ontvochtiger. De Pulse One houdt de VPD waarde voor ons bij, en die is nu gemiddeld 1,6 met een fluctuatie van 12% over 24 uur. Dat is wat aan de lage en vochtige kant maar voor nu in ieder geval prima.

Uiteraard geven we de planten natuurlijk ook steeds op tijd hun water en voeding om ze tot aan de oogst gezond en zo lang mogelijk groen te houden. Als je wil weten hoe we het voedingswater klaarmaken, dan kun je dat in een van onze eerdere kweekverslagen waarschijnlijk wel vinden want dat hebben we al vaker uitgelegd. Deze keer houden we het daarom alleen bij de ingrediënten en een korte samenvatting. Op de 50 liter water in ons voedingsvat, gebruiken we 8 ml Hy-pro Generator, 50 ml van Goghs Radical Enzymes, van Goghs basisvoeding A+B (100 ml van beide componenten), en als laatste 125 ml van van Goghs Miracle C. Na het mengen stellen we de pH-waarde op 5,8.

En van dit voedingswater krijgen de Wedding Cake planten op dit moment bijna twee liter per plant per twee dagen. De dames drinken dus goed en dat is een goed teken, en ook zeker nodig willen we die record opbrengst uiteindelijk oogsten.

En met die heerlijke gedachte in ons achterhoofd kijken we alweer reikhalzend uit naar de volgende planten om onze kweektent mee te vullen. Als we die gekozen hebben, dan laten we jou dat natuurlijk als eerste weten, dus hou ‘m hier op CNNBS! Je voelt hem al aan, want dat was het weer voor deze keer; geniet van de foto’s, en graag tot over twee weken.

Groene groet, NiBaMeCa

(advertentie)