(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als je zoals NiBaMeCa met stekken werkt, dan kan de groeifase voorbij zijn voor je het weet. Sinds hun Apple Fritters zo’n twee weken geleden hun 11-literpotten ingingen zijn ze goed gegroeid, en mogen ze dan ook al aan hun bloeifase gaan werken. Ondertussen worden ze van onderaf verwend, en scherp in de gaten gehouden door NiBaMeCa’s Pulse One…

Hallo allemaal en welkom bij het tweede verslag over onze Apple Fritter kweek. Deze keer kweken we de planten uit stekken, en in het vorige verslag heb je kunnen lezen hoe we die voorgroeiden en hebben verpot naar 11-literpotten. Inmiddels zijn we iets meer dan twee weken verder en hebben wij de klok verzet naar het bekende 12/12 lichtschema. Bij nader inzien misschien een weekje te vroeg omdat ze nog wat aan de kleine kant zijn.

Van onderen!

Maar goed, de keuze is nu eenmaal gemaakt en de dames maken zich nu klaar om te gaan bloeien. In de  aanstaande korte strekperiode hopen we nog iets aan lengte te winnen. Daarnaast zijn we begonnen met het van onderaf water geven in de potschalen. De voeding wordt goed opgenomen en de Apple Fritters zien er gezond uit, en dat is het belangrijkste.

Om van onderaf water te kunnen geven, moeten we natuurlijk eerst het voedingswater op smaak brengen. Zoals altijd vullen wij hiervoor ons watervat met 50 liter water, en voegen daar onze ingrediënten aan toe. We beginnen met 8 milliliter Hy-Pro generator, vervolgens 50 milliliter calcium/magnesium, gevolgd door 50 milliliter Van Goghs radical enzymes. Daarna komt de basis voeding, oftewel 100 milliliter van beide componenten van Van Goghs master A+B bloeivoeding. Als dit alles goed vermengd is meten we de pH-waarde, en deze stellen die we bij met pH-min tot we een waarde hebben bereikt van 5,8. En van dit meesterlijke mengsel geven we de dames om de dag zo’n 750 milliliter per pot.

Pulse One?

Het klimaat is ook erg belangrijk voor onze favoriete plant en dit houden we dan ook scherp in de gaten.
Het mooiste gereedschap hiervoor is de Pulse One. Deze all-in-one meter houdt ons op de hoogte van alle parameters die van belang zijn voor een goed klimaat. Denk hierbij aan temperatuur, luchtvochtigheid en lichturen. Aan de hand van deze kennis kunnen we zonodig actie ondernemen om de waardes te perfectioneren voor een passend klimaat voor de planten.
Op het moment van schrijven is de luchtvochtigheid in de tent 52% en de temperatuur is 26 graden. Op dit moment is dat perfect maar als we verder in de bloeifase komen, dan zal de luchtvochtigheid nog iets moeten dalen om eventuele schimmels en rot te voorkomen.

Deze keer een iets korter verslag dan normaal, maar naast de lichte groei en overschakeling van de klok is er de afgelopen twee weken niet veel gebeurd met de planten. Ze maken het gewoon goed, en doen hun best om voor de volgende keer mooie topjes te kunnen laten zien.

Tot over twee weken, en groene groeten!
NiBaMeCa

(advertentie)