(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In het land van kwekerscollectief NiBaMeCa vliegt de tijd voorbij. In slechts één maand tijd gingen de Strawberries van zaden naar de flinke wietplanten die ze nu zijn. Inmiddels staan ze zelfs al op 12/12. Een nieuwe luchtbevochtiger en tube heater houden het klimaat perfect onder controle. 

Hallo allemaal, en welkom terug in onze kweekruimte. Zoals je misschien nog weet hebben we in ons vorige verslag de Strawberry van Spliff Seeds laten ontkiemen en voorgroeien. Aan het einde van het verslag hadden we zeven gezonde jongedames in 18-literpotten.

De afgelopen twee weken gingen weer verbazend snel en de dames zijn inmiddels gewend aan hun nieuwe leefomgeving. Ze zijn in hun nieuwe potten heel goed gegroeid en zien er gezond uit. Fris groen van kleur zoals ze moeten zijn, groeien ze trots in het binnenzonnetje. Wij zijn tevreden met het resultaat dat we tot nu toe zien van de Strawberries. Ontkiemd op 2 februari en de laatste foto’s in dit verslag zijn van 8 maart. Kortom, deze meiden gingen in slechts één maand tijd van zaadje tot flinke planten.

12/12

Door de snelle ontwikkeling hebben we de dames inmiddels in de bloei gezet. Dit uiteraard door onze tijdschakelaar om te zetten van 18 uur licht en 6 uur donker per etmaal, naar het welbekende 12/12 lichtschema. Volgens de specificaties kan de Spliff Strawberry na het inschakelen van 12/12, nog vier weken doorgroeien voordat de eerste bloeiverschijnselen zich laten zien. Om te voorkomen dat ze de tent uit groeien hebben we ze daarom iets eerder dan normaal op 12/12 gezet.

Klimaat onder controle

De oplettende lezer ziet misschien de aanpassingen in onze kweekruimte. In het midden van de tent ligt een groene buis. Dit is een zogeheten tube heater. En met dank aan mijn broer hebben we nu ook een hele fijne luchtbevochtiger.

De reden om dit toe te voegen is voornamelijk omdat de planten in deze ruimte op een of andere manier altijd kort bij de grond blijven, en nauwelijks strekken. Dit kan aan meerdere factoren liggen en deze zijn we nu aan het uitsluiten. Bijna het gehele klimaat is nu onder controle. Nu de planten in de groeifase zitten houden we een constante temperatuur van rond de 25 ⁰C aan, bij een luchtvochtigheid van een keurige 60 tot 65%. Mede daardoor is de keuze gemaakt om het advies van Spliff Seeds te volgen, en ze op tijd om te zetten. Hoewel er van de strek nog niet veel te zien is, hebben we nog een goede drie weken groei voor de boeg. We gaan zien wat ze doen…

Soepje?

De planten worden natuurlijk ook dagelijks voorzien van een koninginnenmaal. In ons 50 liter watervat
maken wij een heerlijk soepje voor ze. Zoals altijd doen we hier 50 liter water in, en beginnen met Hy-Pro Generator. Hiervan voegen we 8 milliliter toe, daarna volgt de basisvoeding Hy-Pro Hydro A+B, 200 ml van beide componenten. Dat is op dit moment wat de planten nodig hebben. We zuren dit lichtjes af naar een pH-waarde van 6,2 en geven de dames hier dagelijks ongeveer een liter van, op gevoel. De pot linksvoor is wat aan de kleine kant en verbruikt iets minder dan haar zussen, en krijgt dus uiteraard ook iets minder voeding, tot ze bijtrekt.

Ondertussen blijft het verwijderen van overtollig blad ook een dagelijkse bezigheid. Over twee weken zijn we terug, met als het goed is weer mooie nieuwe resultaten van de Strawberry. Bedankt voor het meelezen en groene groeten!

NiBaMeCa

(advertentie)