(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De Spliff Strawberry toppen van NiBaMeCa gaan hun laatste fase in, en zijn nu dik, opgezwollen en plakken aan alle kanten van de trichomen. Het is een prachtig uitzicht voor de lens van de spiegelreflexcamera die de kwekende vrienden er voor de gelegenheid bijhaalden. Geniet dus maar van dat uitzicht, en dit fruitige kweekverslag.

Hallo allemaal, en welkom terug in onze kweekruimte. We vervolgen ons kweekverslag van twee weken geleden, en het verloop van de Spliff Strawberry planten. In het vorige verslag zijn we geëindigd bij de laatste keer ontbladeren tijdens Pasen, en hebben we beloofd om de spiegelreflexcamera weer mee te nemen naar de tent. Belofte maakt schuld, dus geniet van de rest van het verslag en de gemaakte foto’s.

Aardbeien worden rijp

In de afgelopen twee weken zijn de dames drastisch veranderd! De toppen worden met de dag compacter en groter en de bloeiharen beginnen langzaam te verkleuren en in te dogen. Kortom; het einde is in zicht en daar worden we heel vrolijk van. Van de kleur van de bladeren worden we trouwens ook heel blij. De donkergroene kleur laat ons zien dat de dames de voeding goed opnemen, en er geen tekorten zijn. Dat zien we graag!

Het klimaat in de tent is nog steeds strak onder controle, met een bijna perfect stabiele luchtvochtigheid van 39%. De dag- en nachttemperaturen verschillen zo’n 4 tot 5 graden en schommelen van 21,5 tot maximaal 27 graden.

Neerslag in het voedingsvat

Qua voeding is wel iets veranderd. Normaal gebruiken wij op 50 liter water, 8 ml Hy-Pro Generator, gevolgd door Hy-Pro Hydro A+B; 210 ml van elke component, gevolgd door de bloeistimulator en vanaf het begin van de afgelopen twee weken zou daar geleidelijk een hogere dosis Top Booster bij komen.

Na het maken van de basis voeding en het toevoegen van de booster, zagen we echter direct dat in onze heldere voeding een witte neerslag. Na wat testen hebben we geconstateerd dat de Orange Top Booster niet goed samengaat met de Hy-Pro voeding. Eigenlijk eindigt alle Top Booster daardoor als neerslag op de bodem. Erg zonde natuurlijk, maar helaas niks aan te doen. Daarom hebben we ons recept iets aangepast en de bloeistimulator en de Top Booster van Orange vervangen door de Epic Boost van Hy-Pro, die we gelukkig nog hadden en net genoeg is om de cyclus af te maken. We gebruiken 1 ml per liter en daarna zuren we af tot een pH-waarde van 6,2. We blijven dit kampioenen maaltje geven tot we gaan spoelen.

420 met Candy Kush

En toen was het 420! Inmiddels zijn alweer een dikke week verder. Helaas was 20 april net iets te vroeg voor onze aardbeien, dus vierden we de dan met wat lekkere Candy Kush van de locale coffeeshop. Het was genieten geblazen! We hopen natuurlijk dat jullie net zo’n leuke 420 hebben gehad als wij. Hier laten we het bij voor dit verslag. Over twee weken zijn we terug met hopelijk weer een geweldige update van de Strawberries.

Groene Groet,
NiBaMeCa

(advertentie)