(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Cheese kennende, moet het ondertussen behoorlijk lekker ruiken op de burelen van kwekerscollectief NiBaMeCa. De achtenenhalve dames bloeien inmiddels namelijk alweer zo’n vijf weken, en hebben een dikke bontkraag van trichomen. NiBaMeCa blikt vast vooruit naar de volgende ronde…

Hallo allemaal en welkom bij een vers NiBaMeCa-kweekverslag! Allereerst wensen we jullie natuurlijk allemaal een gezond en gelukkig 2021. Hopelijk zijn jullie de jaarwisseling allemaal goed doorgekomen, en heb je ondanks de coronabeperkingen toch een leuke tijd gehad. Op CNNBS kon je genieten van het jaaroverzicht 2020, en dit heeft ons mooi door de laatste dagen van het jaar geholpen. Inmiddels zijn we terug in het nieuwe jaar en wel met een vers kweekverslag van de Cheese.

Bloeiweek #4

We maken een sprongetje van iets meer dan drie weken en in die tijd is er veel veranderd in de ruimte. In het vorige verslag zijn we geëindigd bij het begin van topvorming. Inmiddels zijn de dames klaar met hun groeispurt en de afgelopen weken zijn de toppen flink gegroeid. Ze ruiken heerlijk zoet en vooral ook heel sterk.

4-sterrendiner

Aan het 4-sterrendiner waarvan we de dames dagelijks 1,2 liter geven, zijn weer enige aanpassingen gedaan. Om te beginnen vullen we het watervat met 50 liter water. Daar voegen we 8 ml Hy-Pro Generator aan toe en daarna pakken we de basisvoeding van Orange King. 125 ml van component A en 125 ml van component B, en om aan alle wensen te voldoen voegen we daar nog 45 ml Orange Bloeistimulator en 30 ml Orange Topbooster aan toe, en zuren we aan tot een pH-waarde van 6,2.
Helaas blijft het diner bij 4 sterren, want we missen de Cal/Mag die door de huidige Covid maatregelen helaas niet opgehaald kan worden. Er zijn ergere dingen… Aan het blad is wel goed te zien dat ze een tekort hebben maar het remt de ontwikkeling (nog) niet voor zover we kunnen zien.

Klimaatbeheersing

Het klimaat in onze ruimte is lastig onder controle te houden. Recent hebben we dan ook een luchtontvochtiger aangeschaft, omdat we de luchtvochtigheid niet onder de 70% kregen. 70% luchtvochtigheid is uiteraard te nat voor de de bloeiperiode maar gelukkig doet het apparaat zijn werk. Daardoor is het momenteel 23 graden met een luchtvochtigheid van 41 procent. Binnenkort gaan we kijken voor een kachel in te tent zodat we het klimaat nóg beter kunnen beheersen.
Temperatuur en luchtvochtigheid zijn immers erg belangrijk en staan met elkaar in verband. Je krijgt de beste resultaten als zowel de luchtvochtigheid als de temperatuur onder controle zijn. Hierover is onlangs een heel mooi stuk verschenen dat ons goed geholpen heeft.

Bedankt!

Hopelijk gaat alles snel weer terug naar normaal, zodat we weer kunnen winkelen bij onze favoriete winkels en daar de benodigdheden kunnen halen voor onze dames. Zodat we ze kunnen voorzien van het 5-sterrendiner dat ze verdienen, en een gezond klimaat om in te groeien en bloeien.
Over winkelen gesproken: we kunnen vast laten doorschemeren dat we wederom een nieuw verslag voor CNNBS zullen maken. De strain die we daarvoor hebben geselecteerd is de Strawberry van Spliff Seeds. We zijn zeer enthousiast en benieuwd naar deze soort, en erg blij met de samenwerking met Spliff Seeds. En Greensell, Orange Holland, Hy-Pro en natuurlijk CNNBS. Zij bieden ons de mogelijkheid om deze verslagen voor je te maken. We hopen dat jullie ook in 2021 weer met plezier met ons meelezen. Groene groeten,

NiBaMeCa

(advertentie)