(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Kwekersduo NiBaMeCa draait helemaal door! In positieve zin dan wel, want we hebben het – je had het al door –  over een nieuwe kweekronde. Konden we afgelopen maandag nog genieten van de oogst van de Snow White’s, nu staat de bloeiruimte alweer vol met Spliffs Cheese. Acht gezonde jongedames; kijken of ze veel gegroeid zijn, sinds we ze hier voor het laatst zagen

Welkom terug bij ons in de kweekruimte! Twee weken zijn weer verstreken sinds we je aan onze Cheese dochters hebben voorgesteld. En dat betekent dat je een nieuwe update van de acht (plus één) meisjes van ons tegoed hebt. Komt ie!

In ons vorige verslag heb je gezien en gelezen hoe we de jonge wietplanten hebben verpot, en in onze grotere kweektent hebben gezet. In de afgelopen twee weken hebben ze daar een aardige groeispurt gemaakt, en zijn ze inmiddels zo’n 20 centimeter hoog. Door druk van de nieuwe ventilator, die in het vorige verslag hebben vervangen, hebben ze mooie stevige stammen gekregen. We zijn onder de indruk en zeer tevreden met de nieuwe ventilator.

Defoliation

Al het blad is mooi donkergroen van kleur, en de planten vullen hun takken in een rap tempo met grote fan leaves (schutbladeren). Ze worden zelfs zó vol, dat we al begonnen zijn met het weghalen van de grotere bladeren (defoliation). Deze grootste schutbladeren werpen een schaduw op onderliggende bladeren en groeipunten, en dat willen we natuurlijk niet.

Een week nadat we de bladeren hebben weggehaald (de tweede week van dit verslag), hebben we de planten ook redelijk agressief getopt, om ze voor te bereiden op de SCROG die binnenkort zal beginnen. In het volgende verslag zullen we daarvoor ook een rek plaatsen.

Naast de ventilator hebben we in de growhop namelijk ook een mooi nieuw scrogrek gekocht, die onze tent net wat beter opvult, en die ook wat strakker gespannen kan worden. We hebben tenslotte ook in een nieuwe pH- en EC-meter geïnvesteerd. Een correcte pH- en EC-waarde zijn immers belangrijk voor een succesvolle kweek, en aangezien onze meter wat aan de oude kant en niet meer accuraat was, was de keuze snel gemaakt. We hebben een AquaMaster Tools P150 Pro combo-pen besteld. Deze meter biedt veel meer functionaliteit dan onze vorige meter, die in een volgend verslag ongetwijfeld nog aan bod gaan komen.

In ons voedingsvat…

…is niet veel veranderd. We geven de dames om de dag 300 milliliter water. Daarvoor maken we 25 liter voedingswater aan met de volgende toevoegingen: 35 milliliter Orange Soil A, 35 milliliter Orange soil B en nog 5 milliliter wortelstimulator. Daarna checken we de pH-waarde en waar nodig passen we die aan tot een pH-waarde van 6,1. De EC-waarde komt met al onze toevoegingen op 1,1.

De lamp hangt momenteel op 35 centimeter boven de planten. Hij draait nu nog op 80% van het volle vermogen maar dat zullen we geleidelijk verhogen naar 100%. Dat was het weer voor dit verslag; graag tot de volgende keer.

Groene groet,
NiBaMeCa

(advertentie)