- Je eigen wietsoorten en kruisingen maken
- Wat de pH-waarde of zuurtegraad met voedingswater doet
- Lieve Muna, wat doe ik verkeerd met deze zaailing?
- Jawel, hier zijn ze weer: de mooiste CNNBS ‘oogstepunten’ van 2024!
- Kijk, dit oogstten ze in het buitenwietland dit jaar
- Bubba Diesel wordt witter en witter …maar niet veel dikker…
Spliff Cheese kweken met NiBaMeCa
De Snow White toppen moéten nog geoogst worden maar kwekersduo NiBaMeCa start alvast een nieuwe kweekronde. En wel met de plakkerige sensatie uit het Verenigd Koninkrijk genaamd Cheese. Spliff Cheese welteverstaan, een volvette kruising tussen Skunk #1 en UK Cheese. In dit verslag zie je de eerste vier kweekweken.
De zoektocht naar de volgende wietsoort om te kweken valt door het enorme aanbod niet altijd mee, maar het is gelukt en wij hebben er weer veel zin in. De komende verslagen gaan dan ook over Spliff Cheese, een snel groeiende hybride kruising tussen Skunk #1 en UK Cheese. Net als Snow White is dit een strain van het Nederlandse zadenbedrijf Spliff Seeds.
Schuren en kiemen
We beginnen deze kweek zoals altijd met het ontkiemen van de zaden volgens onze vaste routine. Om een goed resultaat te behalen laten we de zaden eerst 24 uur op kamer temperatuur acclimatiseren. Daarna schuren we de zaden heel lichtjes en gaan ze in een borrelglaasje met lauw water, voor 24 uur op een donkere plek. Na deze 24 uur zijn twee van de zaden al uitgekomen. We leggen ze samen met de anderen op natte wattenpads terug op een donkere plek tot ze allemaal ontkiemd zijn.
Al na een kleine 12 uur waren alle zaden uitgekomen, en hebben we ze overgezet in Easy Plugs welke wij een mengsel hebben laten opnemen van water met en een 1 op 100 verhouding aan Hortifit Rootstarter erin. De pluggen met de zaden hebben we vervolgens in onze propogator onder een TL-lamp gezet. Let niet op de verhuisdozen; we konden even niet in onze voorgroeitent en het is tenslotte maar voor even.
Voorgroeien
Na een dag of drie waren de eerste blaadjes al te zien en hebben we ze verpot in 250 ml potjes, en in de reeds opgehaalde voorgroeitent gezet. Onze voorgroeitent is eveneens verlicht door een lamp van G-Leds, en wel de Target 90. Dit is een 90 Watt powerhouse waar wij heel tevreden mee zijn. Samen met de GreenQube GQ60 kweektent is dat een perfecte combinatie om in te ontkiemen en voor te groeien. Langzaamaan lieten ook de eerste schutbladeren zich al zien.
Twee weken verder waren de dames hun potjes en de kweektent ontgroeid. We hebben ze overgezet in onze grote tent. Als je onze Snow White verslagen hebt gevolgd zul je een bekende ruimte zien, wat betekent dat de Snow Whites zijn geoogst. Maak je geen zorgen daarover want volgende week zul je daarvan op CNNBS het oogstverslag kunnen lezen. De kweekruimte is in ieder geval 150 bij 90 centimeter, en is een tent van Phantom met een G-Led 330L full spectrum lamp van 330 Watt.
Op naar de bloeifase..
De planten staan in acht 18-literpoten waar we afgelopen week de dames in hebben verpot. Het was de hoogste tijd daarvoor want de wortels raakten al een klein beetje bekneld in de kleine potjes. Gelukkig hebben ze nu ruimte genoeg om lekker te wortelen. Om daarbij te helpen hebben wij onze kleine 5 Watt clip-on ventilator vervangen voor een 20 Watt oscillerende ProFAN van Garden Highpro.
Wind in de tent
Het lijkt zo’n klein en misschien wel overbodig dingetje, maar een ventilator in je kweekruimte is cruciaal! Omdat de planten binnen staan worden ze niet blootgesteld aan wind en regen. Door een ventilator in je tent te hangen kun je wind simuleren. De plant gaat zich tegen de windstroom verdedigen door sterke wortels en een stevige stam aan te maken, die uiteindelijk goed van pas komen om het gewicht van de toppen te kunnen dragen.
We moeten de wind echter niet overdrijven. Het beste is om de ventilator net boven het bladerdak de laten blazen, zodat de planten rustig meedeinen. Wij hebben onze ventilator daarom op de laagste stand staan, zodat hij niet te agressief blaast en onze planten kapot maakt ipv ze sterker te maken. In een kweekruimte met stilstaande lucht heb je trouwens ook meer kans op schimmels en toprot, en dat is wel het laatste wat wij willen.
In onze vorige ronde maakten wij voornamelijk gebruik van de voeding van Hy-pro. En hoewel deze voeding ons prima bevalt hebben we besloten deze ronde te gaan voeden met Orange. Ook om dit verslag interessant te houden voor jullie. We gebruiken de King-lijn en in ons watervat hebben wij 25 liter water daar voegen wij
35 ml Orange Soil A en 35ml Orange Soil B aan toe. Samen met 5 ml wortelstimulator met een pH-waarde van 6,1 en een EC-waarde van 1,1 geven we de dames om de dag 250 milliliter.
Dat was het weer voor dit verslag. Hopelijk heb je er wat van opgestoken.
Groene groeten, NiBaMeCa
(advertentie)