(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De categorie ‘speciale cannabinoïden’ van zadenbedrijf Dutch Passion is op zichzelf al uniek te noemen, maar de wietsoort THC-Victory is dat helemaal. THC-Victory kweek je namelijk niet voor de enorme opbrengsten of harde toppen maar omdat het zo’n beetje de enige stabiele wietsoort is met een hoog gehalte aan tetrahydrocannabivarin. Deze bijzondere cannabinoïde heeft een actief en euforisch effect.

THC-V is een cannabinoïde die je nou eens niet moe en slaperig maar actief en euforisch maakt. Zelfs in combinatie met alcohol blijf je scherp en alert. Er is alleen een nadeel aan tetrahydrocannabivarin, zoals de cannabinoïde voluit heet. Het komt maar heel spaarzaam voor in de meeste wietsoorten. Behalve dus in Dutch Passions innovatieve wietsoort THC-Victory, want die bevat naast 6 tot 8 procent gewóne THC, ook evenveel THC-V.

Tetrahydrocannabivarin?

De nieuwe THC-Victory is met recht een overwinning, en niet in de laatste plaats voor Dutch Passion zelf. Met de sativa is het namelijk gelukt om het ongrijpbare THC-V stabiel in een wietsoort te veredelen. Maar waarom is tetrahydrocannabivarin eigenlijk zo interessant dat THC-Victory 50 euro per zaadje moet kosten?

THC-V is een receptor antagonist, en werkt alszodanig direct in op dezelfde receptors als THC. En omdat THC-V dat ook nog eens sneller doet dan THC, bezet het die receptors voor THC moleculen. Je merkt hierdoor minder effect van THC, en ervaart in plaats daarvan een helder en euforisch effect dat helaas wel iets korter duurt dan je van THC gewend bent.

THC-V remt echter ook het pijnstillende effect en de eetlustbevordering van THC. Het is in die zin dus ook minder geschikt voor mensen die wiet gebruiken om pijn te stillen, of mensen die een chemokuur dragelijker willen maken met wiet. THC-V maakt actief en opgewonden, en doet dat zelfs in combinatie met alcohol. Het is de ideale wiet voor een sociaal avondje uit.

THC-Victory

Zoals gezegd is het Dutch Passion gelukt om een wietsoort te maken met een hoog gehalte aan tetrahydrocannabivarin, en dat is THC-Victory. Een bijzonder staaltje veredelkunst want de cannabinoïde komt normaal gesproken maar in heel kleine percentages voor, bij wietsoorten die bovendien op grote hoogtes groeien. Om je een idee te geven: in THC-Victory toppen zit 6 tot 8 procent THC-V terwijl dat bij de meeste andere wietsoorten ver onder de 1 procent is.

THC-Victory planten zijn verder sativa’s en kennen een vrij lange bloeifase van 11 weken. De toppen zijn vrij los van structuur en de opbrengst is gemiddeld. De planten worden vrij hoog, dus een echte commerciële opbrenger is het niet. Medicinaal gezien heeft THC-Victory echter grote voordelen, en ook om verder mee te kruisen is de wietsoort een juweeltje. De smaak en geur van THC-Victory is citrus-achtig, en naast 6 tot 8 procent THC-V bevat de wiet ook 6 tot 8 procent THC.

Wil je de soort zelf kweken, dan zul je diep in je buidel moeten tasten want voor 10 zaadjes betaal je maar liefst €499,95. THC-Victory is dan ook meer bedoeld voor professionals zoals zadenbedrijven, universiteiten en farmaceutische laboratoriums.

  • Soort: sativa
  • Genotype: niet bekend
  • Geslacht: regulier
  • Bloeitijd: 11 weken
  • THC: 6-8%
  • THC-V: 6-8%
  • Zadenbedrijf: Dutch-Passion
(advertenties)