(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Skywalker Saga voegt een heel nieuw hoofdstuk toe aan het inmiddels al meer dan tien jaar durende succesverhaal van OG Kush. Er valt namelijk genoeg te schrijven over deze volvette kruising tussen de twee award winnende wietsoorten Kosher Kush en The OG 18, lees maar mee…

The saga continues…

De saga, oftewel het langlopende succesverhaal waar het hier over gaat, heeft – afgezien van de naam van deze wietsoort – niets met Star Wars en alles met OG Kush te maken. Een continu doorlopend succesverhaal over gewilde wiet met een intense smaak die eigenlijk niet eens in woorden te vatten is. Vraag dat maar aan iedereen die wel eens een échte goede Kush, zoals Kosher Kush of The OG 18 geproefd heeft.

En daarmee zijn we in ons verhaal meteen aangekomen bij de twee genotypische ouders van Skywalker Saga. Zowel Kosher Kush als The OG 18 zijn namelijk de moeite van het vermelden waard, want beiden zijn meervoudig cupwinnende wietsoorten. Bij elkaar gebracht door de zadenmakers van Amsterdam Genetics, en verenigd in de Homegrown Label strain Skywalker Saga.

Smaak en effect

Voor we ons verhaal vervolgen met de prestaties van een plant als deze in je kweekruimte, eerst even het een en ander over de smaak en het effect van Skywalker Saga. Net als haar ouders is het groene goud dat deze planten produceren namelijk ontzettend intens van smaak. Gedurende de bloeifase merk je dat al aan de geur, en het zorgt ervoor dat je bijna niet kunt wachten op de dag dat je haar voor het eerst kunt proeven. Hoewel de aroma’s eigenlijk niet in woorden te vatten zijn, doen we toch een poging: Skywalker Saga smaakt en ruikt zoet en fris en zeer intens, waarbij je moet denken aan citrus met een flinke dosis Kush.

Bij het roken merk je direct hoe sterk de aroma’s zijn, want net als een likje wasabi kietelen de terpenen diep in je neus. Enkele smaakexplosies later merk je waar je Skywalker Saga ook alweer voor opstak (of verdampte, druppelde of at): een krachtige maar soepele indica ontspanning om van te houden. Ideaal voor luie dagen en relaxte avonden. Niet zo verwonderlijk ook, met een THC percentage van gemiddeld 22 procent.

Indica dominant en gefeminiseerd

Zoals de meeste moderne wietsoorten zijn Skywalker Saga wietzaden gefeminiseerd, zodat je verzekerd kunt zijn van een kweektent met alleen vrouwelijke wietplanten. Genotypisch is deze Kush-soort een hybride met een lichte overhand voor de indica-kant van het genenspectrum. Het 60% aandeel aan indica-genen maakt Skywalker Saga sterk, bossig en gemakkelijk te kweken voor beginners. Toppen zijn zeer hard en compact en worden ware astroïden in de handen van de meest ervaren kwekers. De bloeifase duurt 9 tot 10 weken en de opbrengsten kunnen oplopen tot 650 gram per vierkante meter.

  • Soort: indica dominante hybride (60/40%)
  • Genotype: Kosher Kush, The OG 18
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 9 tot 10 weken
  • Smaak: citrus, fruitig, kush, intens
  • Effect: indica ontspanning, goed tegen pijn en slapeloosheid (22% THC!)
  • Zadenbedrijf: Amsterdam Genetics
(advertenties)