(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het gaat voorspoedig in de kweekruimte van tweespan NiBaMeCa. Sneeuwwitje – oftewel de negen Snow White planten – staan er mooi groen en gezond bij. Ze produceren nu dikke en harde toppen, en de allerbeste buds groeien opmerkelijk genoeg aan twee planten met een licht voedingstekort. Kortom: een boeiend bloeiverslag!

De twee weken sinds ons laatste verslag zijn weer als een raket aan ons voorbij gegaan. En dat betekent dat we alweer toe zijn aan een nieuwe update van de Snow White’s van Spliff Seeds. Wij zijn er klaar voor, en trouwens ook zeer tevreden met wat we zien in onze kweekruimte. Jij ook?

Ons vorige verslag sloten we af met twee planten met een bladprobleem, en de aanschaf van een nieuw koolstoffilter. Nou, ik kan inmiddels zeggen dat de geur gelukkig weer alleen ín de tent te ruiken is. Een belangrijk punt voor alle growers; investeer in een kwalitatief goed filter en vervang die tijdig! Een kleine moeite om onze hobby voor onszelf te houden.

Harde toppen

De dames vormen inmiddels harde compacte toppen met veel hars (trichomen). Ook de planten met een cal/mag tekort laten niet zien dat ze hier veel last van hebben. In tegendeel; de bladeren zijn bruin maar deze planten hebben tot nu toe de beste topvorming! En dus hebben we besloten het daarbij te laten, en geen aparte voeding meer aan te maken voor deze twee. Met nog maar een korte periode tot het oogsten, vinden wij dat dit geen meerwaarde heeft.

Het klimaat in de tent is ook heerlijk stabiel. Onze hygrometer geeft aan dat we een maximale temperatuur hebben van 26⁰C en een minimale temperatuur van 21⁰C, met een luchtvochtigheid van 46%. De luchtvochtigheid willen we liefst nog iets omlaag hebben. Zo dichtbij de oogst streven we naar een luchtvochtigheid van zo’n 40%.

Van onderen..!

Aan de voeding hebben we niks veranderd. Op 50 liter water gebruiken we 250 ml Hy-Pro A, 250 ml Hy-Pro B, 55 ml Orange bloeistimulator en 50 ml Hy-Pro Epic Boost.

Het water geven zelf, is iets waar wij het nog niet eerder over gehad hebben. Misschien niet iets wat je zou verwachten maar wij geven onze planten van onder water. Zoals te zien op de foto’s staan onze potten in potschalen en daar gieten wij bij elke waterbeurt het nodige voedingswater in. Op dit moment in de kweek is dat 1,5 liter. Het voordeel van water geven van onderaf, is dat de plant minder vatbaar is voor overbewatering en het wegvloeien van de voeding houden we op deze manier ook tegen.

Dat was het weer voor deze keer. Hopelijk hebben jullie weer met plezier met ons meegekeken. Over twee weken zijn we weer terug met een nieuwe update, en misschien zelfs wel een oogstverslag… Hou CNNBS ondertussen echter ook in de gaten want we komen deze week ook met ons eerste verslag van de volgende ronde met Cheese van Spliff seeds.

Groene groet,

NiBaMeCa

(advertentie)