(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een maand geleden alweer, sinds we de Strawberry planten in de binnentuin van kwekerscollectief NiBaMeCa zagen, maar we zijn ze zeker niet vergeten. De sativa dominante dames waren toen al topzwaar, en inmiddels zijn ze helemaal afgebloeid, gedroogd en geknipt met een Trimbag. Een geweldig fruitig resultaat dat na het curen alleen nog maar lekkerder zal worden! Daar loopt het water toch van in je mond…

Hallo allemaal en wederom welkom in onze binnentuin. Dit is alweer ons laatste verslag uit de Strawberry reeks. Maar niet getreurd want we kunnen je ook mededelen dat de volgende strain bekend is, en de stekken al een paar dagen aan het wortelen zijn. We hebben de keuze gemaakt voor Ice Cream Cake van Seed Junky Genetics maar daarover meer in de nieuwe reeks, waarvan je het eerste verslag over twee weken kunt verwachten. Hou CNNBS dus in de gaten, wat ook die wil je niet missen!

Strawberry vs. Trimbag

In het vorige verslag zijn we geëindigd met de laatste week voor het spoelen, en de veranderingen
die hierdoor in de tent te zien waren. De bladeren die langzaam vergeelden omdat de dames de laatste restjes voeding uit het blad trekken. En dan is het dus tijd om te drogen…

Tot nog toe hebben wij altijd nat geknipt, en daarna de geknipte toppen te drogen gelegd in een kruiden droognet, tot de toppen droog waren en gecured konden worden. Voor deze oogst hebben we besloten om eens een Trimbag te proberen. Nou, de resultaten zijn verbluffend kunnen we wel zeggen, maar oordeel vooral zelf aan de hand van de foto’s. Het proces met de Trimbag is iets arbeidsintensiever dan nat knippen, drogen en klaar, maar het resultaat is dusdanig mooi dat een beetje extra werk het dubbel en dwars waard is.

In ons geval betekende dit de planten uit de tent halen en de takken stuk voor stuk afknippen. De grote schutbladeren eraf en vervolgens op de kop te drogen hangen. Het drogen heeft bij ons een goede 1,5 week geduurd, waarna ze in de Trimbag gingen. Daarna hebben we alles nog een keer goed nagelopen, en alle kleine takjes en blaadjes weggeknipt die de Trimbag gemist heeft.
Vervolgens is het curen begonnen, en dat proces is nu aan de gang. Het uiteindelijke resultaat daarvan houden jullie nog even van ons tegoed in een volgend verslag.

Eerste smaakbeleving

Hoewel de wiet dus nog niet helemaal gerijpt is, hebben we natuurlijk wel alvast wat gesnoept. De toppen hebben een heerlijk fruitig aroma, en een fijne lichte pepersmaak met bloemige tonen op de achtergrond. Nu is de wiet nog wel iets aan de scherpe kant maar een aantal weekjes curen zal deze wietsoort volgens ons naar een hoger niveau tillen. Het geeft een fijne head high die de mogelijkheid geeft om je gedachten even netjes op een rij te zetten. De Strawberry van Spliff is naar onze mening perfect in een lage dosering, tegen stress en neerslachtigheid, en in een wat hogere dosering perfect als recreatieve wiet. Om met vrienden voor een gezellige avond te zorgen.

Wat weegt dat?

Op de weegschaal halen we een supermooi resultaat van ongeveer 40 gram per plant, onder de 330 Watt G-Leds Target 330S Pro. Wij zijn zeer onder de indruk van deze lamp en de immense hoeveelheid licht die de unit geeft!

De Strawberry van Spliff seeds is tenslotte een erg gemakkelijke wietsoort om te kweken, en geeft een zeer mooi resultaat. Het is een geweldige ervaring ook als beginnende kweker, en voor ons zeker voor herhaling vatbaar. We willen jullie bedanken voor het meelezen en hopen dat je zo genoten hebt van deze reeks dat je  ook de volgende serie weer met plezier met ons meebeleeft. Groene Groeten van…

NiBaMeCa

(advertentie)