(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ben je weer klaar voor een kijkje in de kweektuin van NiBaMeCa? Het is extra spannend deze keer want zoals je misschien nog weet, werden de Ice Cream Cake planten belaagd door trips. Kijken of het onze kwekers gelukt is om de trips te bestrijden en of de bloei misschien ook al begonnen is…

Hallo lieve mensen, welkom terug in onze kweekruimte, alwaar de Ice Cream Cake planten inmiddels in bloei staan. Daar is wel het een en ander aan vooraf gegaan. Zoals je namelijk misschien nog wel weet zijn we ons laatste verslag geëindigd met een probleem wat je geen enkele kweker toewenst: trips. We hebben toen ook een plan van aanpak gemaakt en beschreven. Inmiddels hebben we dit plan nauwkeurig uitgevoerd en na twee sprayen met Vertimec* zijn alle trips tot ons grote genot verdwenen.

 

Trips

Voor de lezers die denken, ‘wat zijn trips? Wat een vreemde naam…’, trips zijn een hele kleine insecten die catastrofale gevolgen kunnen hebben voor onze geliefde plant. Tripsen prikken in het blad en zuigen de sappen eruit. Als er niks aan gedaan wordt drogen de bladeren uit en sterven ze af. Dat is natuurlijk het laatste waar we op zitten te wachten! Wil je meer weten over trips check dan deze geweldige uitleg.

Terug naar de kweekruimte. De afgelopen twee weken hebben we de planten natuurlijk extra goed in de gaten gehouden, en wat extra zorg gegeven. Nadat gecheckt en dubbel gecheckt is dat de trips echt helemaal verdwenen waren, hebben we de planten ontdaan van de aangetaste bladeren en de nodige schutbladeren. Dit was hard nodig maar om de insecten niet overal heen te verspreiden hebben we gekozen om dit even uit te stellen tot nu.

 

Strek en bloei

Ondanks alle trips-perikelen zijn de dames behoorlijk gegroeid in de eerste weken van het 12/12 lichtschema. Ze zijn nu tussen de 60 tot 65 centimeter en de eerste bloeiharen zijn te zien. Naar verwachting komen er nog een aantal centimeters bij in de strekperiode maar de bloei en tevens ons favoriete stadium is begonnen. En daar hebben we ons voedingsregime natuurlijk aan aangepast.

In de voorgaande groeiweken gaven we de dames specifieke voeding voor de groei. Nu zijn we overgegaan op de voeding voor de bloeifase. Het prinsessenmaal maken wij als volgt klaar. In ons watervat doen we om te beginnen 50 liter water. Daar doen we dan als eerste 8 milliliter Hy-Pro Generator in. Vervolgens 50 milliliter Van Goghs Radical Enzymes en Master Flower A+B Hydro (95 milliliter van beide componenten). Dit geheel zuren we dan af naar een pH-waarde van 5,8. Hiervan geven wij de dames om de dag 1,5 liter. In een later stadium van de kweek zal dit verhoogd worden naar dagelijks een liter of zelfs meer als de planten daarom vragen.

Dat was het alweer voor dit verslag. Over twee weken zijn wij er weer met nieuwe foto’s en een update van deze mooie dames!

Groene groeten, NiBaMeCa

[* Vertimec is een giftige pesticide waarvan het gebruik altijd vermeden zou moeten worden. Wij realiseren ons tegelijkertijd dat het middel wel verkocht wordt en een waarschuwing op zijn plaats is, maar willen de realiteit ook niet verhullen. Dit waren zeer milde doses op nog niet bloeiende wietplanten. Wij raden je af om het middel te gebruiken.]
(advertentie)