- Buitenwiet test ’24 update #25: croptober eist haar tol
- Stoppen met roken maar toch wiet inhaleren? Aan de vaporizer!
- De bloeiperiode van wiet: tel je vanaf 12/12 of de eerste bloeiharen?
- Buitenwietseizoen 2024 met Gefjon Grow (deel #15)
- Het verschil tussen natuurlijke & kunstmatige voeding (bio vs. mineraal)
- 9 werkende kweekmethodes voor meer wiet
De laatste 3 weken uit het leven van Spliff Cheese
Spliff Cheese van kwekerscollectief NiBaMeCa, ken je die nog? Je zag ze ongeveer een maand geleden voor het laatst, en ze zijn behoorlijk veranderd kunnen we je melden. Wat zeggen we, de Cheese is zelfs al geoogst en gedroogd en de voorraadpotten van NiBaMeCa zijn weer gevuld. Verslag met extra veel plaatjes coming up!
De weken zijn rap voorbij gevlogen en de Cheese planten van Spliff Seeds gingen zelf ook als een trein! Gezien de staat van de dames hebben we besloten ons verslag een weekje uit te stellen, zodat we de oogst er meteen ook in konden verwerken. Bij deze dus:
Laatste avondmaal…
Het laatste avondmaal zit voor de dames in het vat. Zoals we ook in voorgaande verslagen vermelden is er qua dieet niet veel veranderd. We geven nog steeds dezelfde producten alleen de hoeveelheden zijn aangepast. Aat ons vat van 50 liter voegen we om te beginnen 8 milliliter Hy-Pro Generator toe, gevolgd door de Orange King basisvoeding. 70 milliliter van component A en natuurlijk ook 70 milliliter van component B gevolgd door 75 milliliter Orange Bloom bloeistimulator, en 45 milliliter Top Booster om het af te maken.
Dit hebben de planten nog twee weken te drinken gekregen, waarna we begonnen zijn met spoelen. Het tekort aan Cal/Mag was nog steeds goed te zien. Ondanks dat we de bestelde Cal/Mag inmiddels binnen hadden, hebben we toch besloten om dat in dit late stadium van de kweek niet meer te geven.
Tijd voor oogst
Hoewel de planten er fors uitzagen was er heel veel blad te knippen, en bleef er bij de eindstreep niet heel veel over. Nog steeds een zeer leuke oogst maar niet de cijfers die we hadden gehoopt. Genetica misser of kweekfouten, dat laten we in het midden. Wij hebben geweldige resultaten bereikt met Spliff Seeds maar planten blijven levende wezens en een oogst kan een keer wat minder zijn. Het blijft toch natuur en het is ook goed mogelijk dat wij iets gemist hebben of fout gedaan hebben. Wij leren ook elke dag en blijven mensen.
Sterk is de Cheese in ieder geval zeker. Dat weten we omdat we de oogst hebben kunnen testen met de Purpl Pro, een THC en CBD testapparaat dat werkt met nabij-infrarood licht. Het apparaat schijnt licht door een monster waarna het wordt geanalyseerd. Door deze technologie kunnen we zien hoeveel THC en CBD onze wiet bevat en zelfs hoeveel vocht er nog aanwezig is. In het geval van de Spliff Cheese is het THC gehalte 19% en bevat het geen CBD, of in ieder geval minder dan 2 procent. Ook zien we aan deze resultaten dat de wiet goed droog is met slechts 8,5% vocht, en dus hoog tijd om te proeven: de Cheese heeft een smaak die zijn naam eer aan doet, en daarnaast een aroma van vruchten loslaat. De high is stevig, blijft vrij lang aanwezig en ik ben er zeer tevreden mee.
Geboortekaartjes
Ook konden we een aantal geboortekaartjes de deur uit doen, want de Spliff Strawberries zijn ontkiemd. 10 gezonde zaailingen kijken ons vrolijk tegemoet als we de tent openen. Meer over deze dames lees je in een volgend verslag.
Bedankt voor het meelezen en de groene groeten van…
NiBaMeCa
(advertentie)